Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αντισυνταγογραφική τρομοκρατία.


 Ο συγκεκριμένος νόμος που πέρασε  στη βουλή (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και αφορά και το φάρμακο, τη συνταγογράφηση , τα γενόσημα φάρμακα, τον κλειστό προϋπολογισμό στην ασφαλιστική δαπάνη, το μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στην φαρμακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους όταν χορηγείται το φθηνότερο φαρμακευτικό προϊόν όμοιας δραστικής περιεκτικότητας και φαρμακοτεχνικής μορφής με αυτό που έχει συνταγογραφηθεί από τον ιατρό με συναίνεση του ασφαλισμένου, τη δυνατότητα που δίνει στον φαρμακοποιό να μπορεί να χορηγεί το φθηνότερο φαρμακευτικό προϊόν όμοιας δραστικής περιεκτικότητας και φαρμακοτεχνικής μορφής με αυτό που έχει συνταγογραφηθεί από τον ιατρό..
Θα οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις, που ακόμη ίσως δεν έχουν πλήρως κατανοηθεί ούτε  από τους ασθενείς,  τους ασφαλισμένους , τους  πολίτες ούτε από τους γιατρούς.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ένδεια και η φτώχεια  θα αποτελεί  το κύριο κριτήριο επιλογής της θεραπείας..
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βασικοί κανόνες άσκησης της ιατρικής επιστήμης καταλύονται..
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ένα  μέρος της οικονομικής διαπλοκής -αντί να χτυπηθεί- μεταφέρεται πλέον μεταξύ εταιρειών και φαρμακείων που για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους ( μετά τις μειώσεις που επέβαλε σε αυτό ο αναφερόμενος  νόμος)  θα προωθούν συγκεκριμένα γενόσημα φάρμακα και έτσι το φάρμακο από δικαίωμα μετατρέπεται σε εμπορικό παιχνίδι κέρδους στο οποίο απλά αλλάζουν οι συμμετέχοντες  και οι όροι του παιχνιδιού ..

Εδώ έχουμε να κάνουμε καθαρά και  με αντισυνταγογραφική τρομοκρατία.

Στο όνομα της καταπολέμησης της υπερσυνταγογράφησης, το μαύρο μέτωπο ψήφισε διάταξη στον προαναφερόμενο νόμο που αναφέρει:

[ ...Άρθρο 13
...
«12. Ιατροί που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ με οποιαδήποτε έννομη σχέση υπάγονται στο εννοιολογικό πεδίο του άρθρου 13 περίπτωση α΄ του Ποινικού Κώδικα.»]

Και τι λέει αυτό  το άρθρο του Ποινικού Κώδικα;

«Άρθρο 13
Έννοια όρων του Κώδικα
Στον Κώδικα οι ακόλουθοι όροι χρησιμοποιούνται με την εξής σημασία:
α) υπάλληλος είναι εκείνος στον οποίο νόμιμα έχει ανατεθεί, έστω και προσωρινά, η άσκηση υπηρεσίας δημόσιας δημοτικής ή κοινοτικής ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου».

Και γιατί το πέρασε ο Λοβέρδος αυτό το άρθρο που θεωρεί δημόσιους  υπαλλήλους  όλους τους συνταγογραφούντες ιατρούς για τον ΕΟΠΥΥ ;

Μα   για να μπορεί να επιβάλει χωρίς χρονοτριβές πειθαρχικές κυρώσεις για «υπερσυνταγογράφηση» σε οιονδήποτε  γιατρό (πχ διετή αποκλεισμό από συνταγογράφηση) πριν η υπόθεση τελεσιδικήσει σε δικαστήρια (στα οποία θα έχει την "ειδική μεταχείριση" της "βλάβης και ζημίας του Δημοσίου συμφέροντος" από δημόσιο λειτουργό),  στα οποία μπορεί να καταφύγει ο γιατρός.

 Όπως  ακριβώς συμβαίνει στους δημοσίους υπαλλήλους.

Και ποιος ορίζει  την υπερσυνταγογράφηση και με ποια δεδομένα;

Επί της ουσίας οι επιτελείς του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας, με βάση την «πορεία προσαρμογής»  στα μνημονιακά μέτρα.

Θυμηθείτε:
Σε λίγο η συνταγογράφηση  θα έχει  αριθμητικό δελτίο (που είτε θα επιβληθεί έξωθεν είτε από  το φόβο των πειθαρχικών μέτρων  θα το εφαρμόζουν εξ ιδίων οι γιατροί),  όπως και ο αριθμός των μηνιαίων επισκέψεων ασφαλισμένων  στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ.

Άσκηση ιατρικής επιστήμης στα χρόνια της μνημονιακής χολέρας !!!

ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΜΕ!

..και ακόμα δεν τους έχουμε πάρει με τις πέτρες!!!
.