Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τώρα οι υπερωρίες θα αμείβονται και σε …είδος (Colpo Grosso)Αρχικά δεν άφησαν άδεια που δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που να μη την  περικόψουν ή καταργήσουν . (Για τις συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αναφερόμαστε)
Και ξαφνικά  άρχισαν να νομοθετούν  νέες άδειες!
Ναι όπως το διαβάζετε . 

Τους ήλθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος;
Όχι βέβαια.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!
Για να τον βρούμε λοιπόν…

Στο σχέδιο νόμου που έχουν καταθέσει στη Βουλή και αφορά τις καταργήσεις υπηρεσιών του Δημοσίου αλλά και την τροποποίηση διατάξεων  αξιολόγησης  του προσωπικού το Δημοσίου  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  υπάρχει και  ένα άρθρο , το άρθρο  39, που εισάγει το θεσμό της  "υπηρεσιακής άδειας αναπλήρωσης" με αποδοχές σε αντιστάθμισμα για υπερωριακή απασχόληση  

 Αναφέρει χαρακτηριστικά:


Πού είναι ο λάκκος;
Μα στην τελευταία παράγραφο του άρθρου.

Στις 20  εργάσιμες μέρες ενός μήνα για ένα υπάλληλο  που δουλεύει 8ωρο πρέπει στο 75% αυτών, δηλαδή στις 15 τουλάχιστον εργάσιμες μέρες του μήνα   να δουλέψει κάθε μέρα μια (1) ώρα παραπάνω   από το νόμιμο ωράριό του για να πάρει τελικά  μια (1) ημέρα "υπηρεσιακή άδεια αναπλήρωσης" !
Και βεβαια την υπερωριακή εργασία  δεν θα την πληρωθεί.
Δηλαδή θα  δουλεύεις 15 ώρες υπερωριακά το μήνα  (πρακτικά ισοδυναμούν με δυο 8ωρα απασχόλησης ) για να πάρεις  μια ημέρα άδεια!!!
Και για να πάρεις και  τις 10 μέρες "υπηρεσιακή άδεια αναπλήρωσης"  σε ένα ετος,   πρέπει τους 10 μηνες από τους 12 αυτού του έτους  να δουλεύεις στο 75% των εργάσιμων ημερών τους και μια ώρα υπερωρία την ημέρα.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Και δεν σε πληρώνουν τις υπερωρίες ( που τους κοστίζουν)..
και σε πιάνουν  κορόιδο με το χρονικό αντιστάθμισμα  αδείας που σου δίνουν!