Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα": Το νοσοκομείο κλείνει.
Κατόπιν των εξαγγελιών – προτάσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για την αλλαγή χρήσης του Γενικού Νοσοκομείου «η Αγία Βαρβάρα», το σωματείο εργαζομένων θέλει να τονίσει τα εξής:
Υπάρχει παραπληροφόρηση από διάφορους που κάνουν την δουλειά του Υπουργείου, περιγράφοντας και θεωρώντας το μόρφωμα που θα παραμείνει ότι θα είναι Νοσοκομείο και προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως προϊόν της διαπραγμάτευσης τους.
Είναι Νοσοκομείο όταν από 148 κλίνες παραμένουν μόνο 28;
Είναι Νοσοκομείο όταν σε σύνολο 395 εργαζομένων παραμένουν μόνο 85;
Αυτό το έκτρωμα-μόρφωμα που θα παραμείνει, εννοείται πως δεν είναι Νοσοκομείο. Το δήθεν σχέδιο που θα εφαρμοσθεί δεν έχει μελετηθεί επιστημονικά και πρακτικά, και στην ουσία το αποτέλεσμα αυτού θα είναι να γίνει ένας χώρος στον οποίο θα καταλήγει ο χρόνιος πάσχων.
            Δεν έχει διευκρινιστεί ποια θα είναι η σύνθεση της Παθολογικής κλινικής που θα περιλαμβάνει Α’ & Β’ Παθολογική, Καρδιολογική, Μονάδα Εντατικής, Νεφρολογική, Αιματολογική, Παιδοψυχιατρική. Ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των κλινών που θα παραμείνουν; Ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός εργαζομένων στο νέο Φορέα και από ποιους κλάδους θα αποτελείται; (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Τεχνικό & Βοηθητικό). Πως ακριβώς θα λειτουργήσουν τα Εξωτερικά Ιατρεία με πρωινή και απογευματινή βάρδια;
Κρύβουν από τους πολίτες την πραγματικότητα:  ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ  και ότι τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά Ιατρεία, μία Παθολογική κλινική και μια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Καταργείται όλος ο Χειρουργικός Τομέας (Χειρουργείο, Γενική Χειρουργική, ΩΡΛ, Ουρολογική και Οφθαλμολογική) και ό,τι απομένει συρρικνώνεται σε μια κλινική. Δεν νοείται Καρδιολογική κλινική χωρίς Αναισθησιολογικό Τμήμα και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού χωρίς Χειρουργείο, όπως και δεν νοείται Νοσοκομείο χωρίς εφημερία, που ο όγκος των ασθενών που εξυπηρετούσε θα πρέπει να μεταφερθεί στις εφημερίες των μεγάλων Νοσοκομείων, χωρίς να τους ενημερώνουν για την πολύωρη αναμονή των εξετάσεων και τελικά αν θα νοσηλευτούν, η νοσηλεία θα γίνεται στα ράντζα. Σε τι εξυπηρετεί η αύξηση της πληρότητας του Αττικού Νοσοκομείου από 120% σε 140% κλείνοντας το Νοσοκομείο «η Αγία Βαρβάρα»;
Μίλησε για χαμηλό ποσοστό πληρότητας του Νοσοκομείου μας χωρίς να αναφέρει την σκόπιμη και συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης  μέσω ΕΚΑΒ και συνεφημέρευσης  με όμορα Νοσοκομεία.
Ήταν επιλογή των εργαζομένων αυτή η συνεχιζόμενη πολιτική;
Δεν μας λέει για την μαύρη τρύπα των 2 δις ευρώ (περίπου) του ΕΟΠΥΥ που δεν έχει δώσει ούτε 1 ευρώ στο Νοσοκομείο για τα νοσήλια.
Μιλάει για εφαρμογή αποφάσεων προηγούμενων κυβερνήσεων και πως κλείνοντας μικρά Νοσοκομεία θα έχουμε καλύτερες παροχές Υγείας και ότι σε ενάμισι χρόνο από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα για την μεταρρύθμιση  στο τομέα της Υγείας και την τήρηση του μέχρι «κεραίας» για να συνεχιστεί και στην υπόλοιπη επικράτεια.
Αν δεν χρειάζονται τα μικρά Νοσοκομεία που εφημερεύουν και τα κλείνει, τότε γιατί μέχρι και την ολοκλήρωση της επικείμενης μεταρρύθμισης θα πρέπει να συνεφημερεύουν και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία;
Η πολιτική των μνημονίων οδηγεί στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό χωρίς δικαίωμα στην εργασία, υγεία, παιδεία και όλα αυτά στο όνομα της εξυγίανσης – μεταρρύθμισης – διαφάνειας, χρησιμοποιώντας δολοπλόκες μεθόδους που στόχο έχουν να αποπροσανατολίζουν αυτούς που δεν γνωρίζουν την αλήθεια, η οποία είναι μια:

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ

Με βάση τα παραπάνω διαφωνούμε με τις προτάσεις του Υπουργείου και οι εργαζόμενοι δεν θα πάψουν να διεκδικούν την αναβάθμιση και την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής.
Η κατάργηση του Νοσοκομείου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, επιβαρύνει σημαντικά την λειτουργία των γύρων Νοσοκομείων και οδηγεί το όλο σύστημα σε κατάρρευση.
            Εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που μας παρέχει το Σύνταγμα και ο Νόμος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ  ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ