Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για τις περικοπές στην αποζημίωση δεδουλευμένων, για την "αξιολόγηση" και για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Από τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας (01/09/2014)
Α. Για τις περικοπές  στην αποζημίωση των δεδουλευμένων:

1. Υπογράφουμε κείμενο που θα παραδοθεί στη διοίκηση.
2. Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων στη διοίκηση με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόφασης  για περικοπές.
3. Σε περίπτωση που η διοίκηση καταφύγει σε περικοπές, κινούμε άμεσα τη διαδικασία της δικαστικής αγωγής εναντίον της .
4. Επίσχεση εργασίας μέχρι την καταβολή της πλήρους νόμιμης αποζημίωσης

Β. Για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του  Νοσοκομείου:

           1. Σύγκληση της επιτροπής αγώνα  για οργάνωση της παραπέρα κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
      2.   Πρόταση για άμεση  οργάνωση  και προετοιμασία μαζικής καθόδου των πολιτών της Πρέβεζας σε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στην υποβάθμιση, απαξίωση και διάλυση  του νοσοκομείου και  την άμεση  και πλήρη ενίσχυσή του με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο και των Πρεβεζάνων που διαμένουν  στην  Αθήνα, καθώς και των Πρεβεζάνων φοιτητών.
     3.   Είμαστε θετικοί και προωθούμε  το συντονισμό με άλλα σωματεία νοσοκομείων αλλά και των τοπικών  κοινωνιών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα  
     4. Παρέμβαση του σωματείου στην εισαγγελία Πρέβεζας.

Γ. Για την «αξιολόγηση»:

1. Συνεχίζουμε την απεργιακή αποχή από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την «αξιολόγηση» .
2. Οι εισηγητές -προϊστάμενοι τμημάτων , σε περίπτωση που τους παραδοθούν τα φύλλα αξιολόγησης  και εισήγησης από τη διοίκηση, τα παραδίδουν άμεσα ασυμπλήρωτα στο σωματείο, κατά την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και κατά την «αυτοαξιολόγηση».
3. Συμμετεχουμε στις όποιες  κινητοποιήσεις προκηρυχθούν σε επίπεδο ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.
4. Δεν μπορούν να παραμένουν στη δύναμη του σωματείου όσοι παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων έδρασαν  ή δράσουν αντίθετα με αυτές κατά τη διαδικασία  της «αξιολόγησης».
5. Συγκληση  νέας σύσκεψης  του ΔΣ του σωματείου με τους  εισηγητές –προϊσταμένους  το αμέσως επόμενο διάστημα.