Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχει νοσοκομειακή περίθαλψη στην Λευκάδα ;


Επιστολή του Σπύρου Ζαμπέλη, κατοίκου Μαραντοχωρίου Λευκάδος

Προς: - Υπουργείο Υγείας
- Διοικητή Νοσοκομείου Λευκάδας
- Βουλευτή Λευκάδας

Την Παρασκευή 4 Γενάρη και ώρα 3.30 μμ, λόγω προβλήματος υγείας του 4χρονου υιού μου, επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Λευκάδας. Όταν στα εξωτερικά ιατρεία ζήτησα να τον εξετάσει παιδίατρος με έκπληξη και κυρίως με αγανάκτηση άκουσα ότι ....«δεν υπάρχει παιδίατρος, θα πάτε στην Πρέβεζα ή σε ιδιώτη γιατρό με δικά σας έξοδα».

Αναγκάστηκα λοιπόν να φύγω από το νοσοκομείο και να περιμένω (με το παιδί σε υψηλό πυρετό) σε ...καφετέρια μέχρι να επικοινωνήσω με ιδιώτη παιδίατρο για την εξέταση η οποία και έγινε αφού βέβαια πλήρωσα την επίσκεψη!
• Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται σήμερα και μάλιστα σε θέματα υγείας ο κάθε πολίτης;
• Γιατί τότε πληρώνουμε κανονικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές ως οικογένεια και μάλιστα ανέργων;
• Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι μπορούσε να συμβεί ή για ότι θα συμβεί –αναπόφευκτα– στο μέλλον σε σοβαρότερα ίσως περιστατικά που θα απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη;
• Γιατί αυτή η εγκληματική αδιαφορία των κάθε λογής ανευθυνο-υπεύθυνων «παραγόντων»;
• Ποιος ρώτησε αν είχαμε ως γονείς (άνεργοι και οι δύο) τα χρήματα που απαιτούνταν και τι θα γίνει αν αυτό επαναληφθεί (και είναι σίγουρο ότι θα συμβεί) στο μέλλον;

Διανύσαμε λοιπόν συνολικά 70 χιλ. από το Μαραντοχώρι απλά για να μας ενημερώσουν ότι... δεν υπάρχει φροντίδα περίθαλψης! Έτσι σε μια περίοδο που η κοινωνία είναι τσακισμένη από τις πολιτικές των μνημονίων και οι πολίτες χρειάζονται –όσο ποτέ άλλοτε– στήριξη, ουσιαστικά εγκαταλείπονται βάσει συγκεκριμένων πολιτικών!

Απαιτώ από την πολιτεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως απαιτεί από 2 άνεργους γονείς να πληρώσουν φόρο εισοδήματος 950 ευρώ, χαράτσια και λοιπές υποχρεώσεις για τη «σωτηρία» μας!

Απαιτώ να μου απαντήσετε υπεύθυνα –αν βέβαια μπορείτε– και χωρίς καθόλου υπεκφυγές ποια θα είναι η προστασία της οικογένειάς μου και τι σκοπεύετε να πράξετε για το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της υγείας!

Τελικά πού είναι το κοινωνικό κράτος που ισχυρίζεστε ότι υπηρετείτε και δηλώνετε –σε όλους τους τόνους–- ότι επιδιώκετε την αναβάθμισή του;

ΛΕΥΚΑΔΑ 14/01/2013
Σπύρος Ζαμπέλης
Μαραντοχώρι Λευκάδας

Κοινοποίηση: - Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας
- Περιφ/κή ενότητα Λευκάδας
- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Πηγή: My Lefkada