Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
 ΟΤΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ « ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ.

 Η  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» χαιρετίζει την κλιμάκωση των αγώνων των εργαζόμενων. Χαιρετίζει τους δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εργαζόμενους, άνεργους, νέους, που κατακλύζουν τις πλατείες (και στην Πρέβεζα μπροστά στη πρώην λαϊκή αγορά), όλους όσους παλεύουν για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Όλους όσους δίνουν πλέον σε καθημερινή βάση την μάχη της αξιοπρέπειας ενάντια στην υποταγή και τη μοιρολατρία..

Ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο λαός έχει βγει στο δρόμο σε όλη τη χώρα, η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν ξέφυγε από την «πεπατημένη» των 24ωρων απεργιών. Ακόμα και μέσα σε αυτές τις τρομερές συνθήκες φαίνεται ότι αυτό το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προστατέψει τα εργατικά συμφέροντα και να δώσει πραγματική μάχη με τον αντίπαλο. Όταν η ΓΣΕΕ χρειάστηκε ένα χρόνο να τοποθετηθεί φραστικά κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης, όταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παζαρεύει μυστικά και φανερά με την τρόικα, όταν χρόνια διακατέχεται από την λογική του μικρότερου κακού και τα παίρνουν από διάφορες μεριές, όταν γίνονται παράρτημα κυβερνητικών επιλογών, όταν δέχονται ότι κριτήριο για τις διεκδικήσεις μας είναι η «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» δεν περιμένουμε να δώσουν πραγματική μάχη και σήμερα. Οι αγώνες και τα συνδικάτα πρέπει να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων. Αλλά και οι λογικές περιχαράκωσης και κλεισίματος στο κομματικό φρούριο έχουν χρεοκοπήσει και οδηγούν στην ήττα.     

Ως  «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα»    καλούμε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν για να ανατρέψουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οικοδομήσουν  ένα νέο εργατικό κίνημα που να πιστέψει στη δύναμή του και να στείλει από εκεί που ήρθαν όλες τις κυβερνήσεις (τωρινή και μελλοντικές) που υπηρετούν το μνημόνιο, που θα απαιτήσει καμιά απόλυση, αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μόνιμη λιγότερη και σταθερή εργασία για όλους, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, μέσω της διαγραφής του χρέους, την έξοδο από το ευρώ ,την ΟΝΕ και τη Ε.Ε,  με το πέρασμα στο δημόσιο των τραπεζών των μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων και υποδομών καθώς και των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φόρων για τους ανέργους και αναλογική φορολόγηση των κερδών και του συσσωρεμένου πλούτου. Δήμευση των περιουσιών όσων επιχειρήσεων  προχωρούν σε απολύσεις.

Καλούμε σε μια μεγάλη συνάντηση στους δρόμους του αγώνα των απεργών εργαζόμενων, και των «εξεγερμένων» πολιτών των πλατειών, των κινημάτων «ανυπακοής» δεν πληρώνω, των ανθρώπων που υπερασπίζονται τα σχολειά και τα νοσοκομεία τους απέναντι στην καταστροφική μανία της κυβέρνησης, όσους δουλεύουν ήλιο με ήλιο, τους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζομένους στην περιοχή μας , τους μερικά αποσχολούμενους και τους άνεργους. 

Καλούμε σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα όταν θα πάνε να ψηφίσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σφαγείο», να δημιουργήσουμε  ένα μεγάλο ποτάμι για να  φύγει η Κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν με την πολιτική της , η Τρόικα, οι Τράπεζες, η ΕΕ, τα Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Στις 15 ΙΟΥΝΗ καλούμε σε συγκέντρωση στις 10 π.μ στα Δικαστήρια(από τη μεριά της κεντρικής αγοράς) για μια μεγάλη ενωτική κινητοποίηση. Μια συγκέντρωση που αποφασίστηκε σε συνέλευση στο δρόμο και όχι από αυτούς που μας «εκπροσωπούν».    

Μπορούμε να παράγουμε, μπορούμε να αποφασίζουμε τι θα παράγουμε και πως θα το παράγουμε αλλά και να μοιράζουμε τον παραγόμενο πλούτο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Δεν έχουμε ανάγκη τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ.  Να ραγίσει η αστική κυριαρχία και να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνίας των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας
δημόσιου και ιδιωτικού τομέα