Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κατεδαφίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου-Σφαγιάζουν τις συντάξεις

Τα προβλήματα  που προκάλεσαν και προκαλούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου   στα ταμεία των ασφαλισμένων του Δημοσίουστη χώρα μας δεν έχουν τέλος.
Προβλήματα που οφείλονται στη χρόνια καταλήστευση των αποθεματικών τους και των περιουσιών τους από τις κυβερνήσεις  αλλά  και από την πολιτική του χρηματιστηριακού τζόγου που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν όλα τα τελευταία χρόνια.

Πέρα λοιπόν  από τις άγριες περικοπές στις συντάξεις που  είχαμε λόγω του περιβόητου μνημονίου, οξύ ήταν    μέχρι τώρα και το πρόβλημα του Ταμείου  Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) που αδυνατεί εδώ και καιρό να καταβάλει το εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους. Το ΤΠΔΥ οφείλει το εφάπαξ σε περίπου 20.000 δικαιούχους, για την καταβολή του οποίου απαιτείται ποσό που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Για να εισπράξει το εφάπαξ  κάποιος που βγαίνει σήμερα στη σύνταξη, πρέπει να περιμένει πάνω από τρία χρόνια!
Μετά προέκυψε πρόβλημα με το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) καθώς αυτό αδυνατεί να φέρει εις πέρας τα αιτήματα των συνταξιοδοτούμενων και εκκρεμούν σε αυτό περί τις   34.000 αιτήσεις.
Προσφάτως προέκυψε και πρόβλημα με το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων(ΜΤΠΥ).Το ΜΤΠΥ καταβάλλει ένα είδος επικουρικής σύνταξης (το μέρισμα) η οποία κυμαίνεται από 96 έως 240 ευρώ. Σήμερα η διοίκηση στη σημερινή της συνεδρίαση σχεδιάζει να αποφασίσει:
  • Την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
  • Τη μείωση μερίσματος  για τους ήδη συνταξιούχους κατά 10%.
  • Τη μείωση του μερίσματος για τους νέους συνταξιούχους κατά 30%.
  • Τη μείωση του κατώτερου μερίσματος (96 ευρώ) κατά 35%.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών φέρεται ότι εξετάζει και πάλι το ζήτημα της επιβολής επιπλέον εισφοράς(περίπου 2%) στους δημόσιους υπαλλήλους και την παρακράτηση ενός μισθού από τους νεοεισερχόμενους, με πρόσχημα την καθυστέρηση της πληρωμής του εφάπαξ στους συνταξιοδοτούμενους δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για ένα σχέδιο που προωθούσε και η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να προλάβει όμως να το υλοποιήσει.

Θα συνεχίσουμε να το επαναλαμβάνουμε. Αν δεν βγούμε στους δρόμους σε ένα παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου  και τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια άλλη πορεία της χώρας μας, μέσα σε λίγους μήνες  δεν θα έχουν αφήσει τίποτε όρθιο, παρά μόνο φτώχεια και απόγνωση.