Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Τι χρείαν έχομεν πλέον άλλων μαρτύρων;


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Φράνκο Φρατίνι, παίρνοντας θέση για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές μίλησε για εδαφική τρομοκρατία.(διαβάστε εδώ).
Αναφέρει ότι, «οι πυρκαγιές και οι φλόγες αυτών των ημερών αποτελούν σημάδι μιας άλλης, νέας μορφής τρόμου που πλήττει την περιβαλλοντική μας κληρονομιά και κλείνει τον κύκλο μιας αλλόκοτης συμμαχίας: ανάμεσα στις σκοτεινές και αρπακτικές ψυχές της οικοδομικής κερδοσκοπίας και σε αυτούς που σκοπεύουν να λυγίσουν, να γονατίσουν μια περιοχή, μια οικονομία, τραυματίζοντας το τοπίο με τρόπο ανεπανόρθωτο. Οι φλόγες επιτίθενται τώρα πια σε κατοικημένα κέντρα και πεθαίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Είναι μια μορφή εδαφικής τρομοκρατίας απολύτως καινούργια: η οποία επομένως πρέπει να καταπολεμηθεί και να κατασταλεί με νέα όπλα και νομικά αποτρεπτικά μέσα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για ζητήματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, υπογραμμίζει ότι «στην πραγματικότητα δεν βρισκόμαστε στην κατάσταση να πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια μορφή εγκληματικότητας σαφώς περιγραμμένης, τυχαίας ή που είναι προϊόν κάποιου που δεν έχει κανένα συναίσθημα ή δημόσια ηθική. Η πυρκαγιά δεν είναι πια το αποτέλεσμα μιας ένοχης απροσεξίας. Και δεν είναι πια μόνο η Ιταλία που αποτελεί θήραμα της κατασκευαστικής μαφίας. Η Γαλλία, η Ισπανία και τώρα η Ελλάδα γνωρίζουν αυτή τη νέα καταστροφή, αυτή την εδαφική τρομοκρατία που κρατά τώρα όλη τη νότια Ευρώπη σε ομηρία».
Αυτή είναι η μισή αλήθεια .
Η άλλη μισή είναι ότι το κατασκευαστικό κεφάλαιο και η μαύρη "Διεθνής" του Real Estate,(αυτό που ο Επίτροπος ονομάζει «αρπακτικές ψυχές της οικοδομικής κερδοσκοπίας») και τα μίσθαρνα εγκληματικά τους στοιχεία, χρόνια τώρα αποθρασυσμένοι από τα προνόμια (νομικά και οικονομικά )που τους δίδουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες τους υπηρετούν, (στην Ελλάδα οι διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), εκμεταλλευόμενοι τη κλιματολογική αλλαγή , ένα παρασιτικό κρατικό μηχανισμό και μια κοινωνία εθισμένη στη λογική της αρπαχτής, της ρεμούλας , μιας κοινωνίας και ενός κράτους χωρίς καμιά περιβαλλοντική αντίληψη και κουλτούρα ,καταστρέφουν κατακαίουν και δολοφονούν ασύστολα.
Μέσα από την συμφορά και τον όλεθρο των ημερών και μέσα από τα ίδια τα λόγια των πιο ακραιφνών εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής αστικής τάξης αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα:
Κυριαρχία του κεφαλαίου και επιβίωση του πλανήτη και του ανθρώπινου είδους είναι πράγματα ασύμβατα .Όσο νωρίτερα το κατανοήσουμε και όσο γρηγορότερα αναλάβουμε ενωτική δράση για την ανατροπή του τόσο καλύτερα για μας και για τις γενιές που θα έρθουν.
Αυτή είναι η μόνη και καθαρή αλήθεια.
Οι προεκλογικές κοκορομαχίες των πολιτικών εκφραστών του κεφαλαίου στη χώρα μας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) πάνω από τα καμένα πτώματα 63 συνανθρώπων μας μόνο οργή και αηδία μας προκαλούν.

TO ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ!