Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κατήγγειλε ελλειπή μέτρα ακτινοπροστασίας και άσκησαν πειθαρχική δίωξη εναντίον του!





Στα... χαρακώματα βρίσκονται πλέον η Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος Δημοσίου με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Η αφορμή ήταν η καταγγελία ενός μέλους του Σωματείου που εργαζόταν στο Νοσοκομείο για ελλειπή μέτρα ακτινοπροστασίας, στους χώρους εργασίας, στον οποίο μάλιστα ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου. Η Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων μάλιστα απέστειλλε εξώδικο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου μέσω του οποίου ζητά να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες ακτινοπροστασίας.

Ο συγκεκριμένος τεχνολόγος πάντως που ήταν να περάσει από πειθαρχικό την Παρασκευή κατήγγειλε τη σύμβαση με το Νοσοκομείο, καθώς τίθεται θέμα απειλής της υγείας του, όπως είπε χαρακτηριστικά σε συναδέλφους του.

Για να τα πάρουμε τα πράγματα πάντως από την αρχή και για να γίνει κατανοητό το ακριβώς συνέβη η ιστορία έχει ως εξής: Ζητήθηκε από τον τεχνολόγο του Νοσοκομείου να κάνει ακτινοσκόπηση στο χειρουργείο, με μηχάνημα που δεν ήξερε να χειριστεί (δεν είναι και η δουλειά του αυτή), ενώ σύμφωνα και με πληροφορίες δεν πληρούσε και τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας. Έτσι όταν ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία των συνθηκών που έκανε τη... δουλειά του, ήρθε η πειθαρχική δίωξη ως απάντηση.


Το κερασάκι στην... τούρτα των συνθηκών που επικρατούσαν για πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο; Ότι το μηχάνημα που δεν ήξερε να χειρίζεται ο Τεχνολόγος Ακτινολόγος τα προηγούμενα 16 χρόνια το χειριζόταν ένας... νοσοκόμος που απλά (όπως λένε πολλοί στο νοσοκομείο Σύρου) το είχε μάθει.  


Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πηγή:syrosnews


Χα!χα!χα!

Είμαστε έτοιμοι για "τουρισμό Υγείας"...