Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:Κλείνει η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου;


Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. 
Κάθε μέρα και κάποια υπηρεσία υποβαθμίζεται. 

Ο Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και ταυτόχρονα Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κος Μαρκαντώνης με επείγον έγγραφό του προς το Υπουργείο ΥΥΚΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αναστολή λειτουργίας της Κλινικής μετά το τέλος Αυγούστου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ως το τέλος Αυγούστου ίσως και νωρίτερα, θα παραμείνουν μόνο δύο ορθοπεδικοί στην κλινική λόγω αποχωρήσεων των δύο άλλων γιατρών, ενός μόνιμου και ενός επικουρικού. Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν η λειτουργία της κλινικής κρίνεται επισφαλής για τους ασθενείς.
 Ζητάμε από το Υπουργείο λέει ο Κος Μαρκαντώνης την άμεση πρόσληψη ενός μόνιμου γιατρού του οποίου η κρίση έχει γίνει και εκκρεμεί ο διορισμός του από το ΥΥΚΑ, και εναλλακτικά την κατ εξαίρεση  προκήρυξη  θέσης δύο Επικουρικών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα γίνει εξ αντικειμένου αναστολή της λειτουργίας της Ορθοπεδικής  Κλινικής.       
Δείτε το έγγραφο παρακάτω (αναδημοσίευση από το blog ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΩΜΕΝΑ)




Mετά  τα προβλήματα με την  Παθολογική κλινική, τις περικοπές  στα δεδουλευμένα  όλου του προσωπικού  (ανεξάρτητα κλάδου και ειδικότητας), την έλλειψη υλικών, τη μη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής εδώ και τόσο καιρό και όλα τα άλλα προβλήματα που έχουμε επισημάνει  εδώ και καιρό  έρχεται να προστεθεί και ένα νέο.

Τυχαίο;  Δεν νομίζουμε!!!

Για να το καταλάβουμε όλο αυτό που συμβαίνει  στο σύνολο του  πρέπει  μαζί με την ενοποίηση των νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου με κοινό  οργανισμό (κάτι που συνδέεται με το νέο νοσοκομείο Αγρινίου και  το πάγωμα των προσλήψεων) , την περιβόητη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.- συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες), των Κ.Ε.Ν. που βυθίζουν τα ταμεία και ανοίγουν το δρόμο για τη συμμετοχή του ασφαλισμένου και σε χρήμα (ανεξάρτητα των κρατήσεων για  ασφάλιση) πρέπει να το συνδέσουμε και με τις δηλώσεις  Λυκουρέντζου  που παραπέμπει τους ανασφαλίστους  στη φιλανθρωπία και τις εθελοντικές οργανώσεις (συνέντευξη στον ΑΝΤ1 97,2 και τον Αντρέα  Λασκαράτο):

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να σχολιάσουμε ένα άλλο ζήτημα το οποίο αποτελεί και κοινωνικό φαινόμενο. Τους τελευταίους έξι μήνες 4.000 ανασφάλιστοι  ζήτησαν περίθαλψη από ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, πολύ σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που πηγαίνει και απευθύνεται στους ιατρούς του κόσμου. Ακόμη και τα εμβόλια των παιδιών τους κάνουν εκεί πολλοί και ξέρω ότι είστε ενημερωμένος.
Και επειδή οι δείκτες της ανεργίας μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα και όλοι είμαστε εν δυνάμει άνεργοι σε αυτό τον τόπο και άρα εν δυνάμει ανασφάλιστοι, θέλω να μου πείτε αν υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας ή αν θα υπάρξει για αυτό το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, τους ανασφάλιστους πολίτες.

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ :
"ΤΟ ΕΣΥ δοκιμάζεται από την πίεση τέτοιων καταστάσεων και όπως προηγουμένως συζητήσαμε, μου  ζητήσατε να εξηγήσω πώς θα χρηματοδοτήσουμε  τις υπηρεσίες υγείας οι οποίες αφορούν τους ελληνίδες και τους έλληνες και σας εξήγησα τη μεγάλη οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει. Λοιπόν  προτού προβαίνουμε σε όλες  αυτές τις αγαθές, καλοπροαίρετες και ευχάριστα ακουγόμενες προτάσεις να εξετάσουμε τι δυνατότητες έχει το ΕΣΥ να ανταποκρίνεται.
Ο υπουργός λοιπόν οφείλει  πρώτα να   εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση τους συστήματος    για τους ασφαλισμένους  και εν συνεχεία η κοινωνική πρόνοια και κοινωνική πολιτική δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα . Αφορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία , αφορά τις εθελοντικές οργανώσεις, αφορά όλο τον κόσμο!!!
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ευρίσκεται σε εγρήγορση , αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση, η κρίση αφορά όλους και δεν μπορεί   κανείς να παριστάνει ότι δεν πρέπει  να συμμετέχει στην ανακούφιση   των συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν ανάγκη και πάσχουν. Κάνει ό,τι μπορεί να κάνει  το ελληνικό δημόσιο, αναμένω και ανάλογες πρωτοβουλίες από τους τομείς που προανέφερα."

To  κυρίαρχο  θέμα  και  αγωνία   σε όλα αυτά είναι ένα: Την στιγμή που καταργείται η ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ  ΥΓΕΙΑ και από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα …….

                        EMEΙΣ  ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;  

Η  απάντηση στον καθρέφτη μας , την καθημερινή μας στάση στο χώρο  που  κινούμαστε   αλλά  κυρίως

ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ



                             ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
                            ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ