Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: «Εις Υγείαν»…


                                
              
                          «Εις Υγείαν»…
Ίσως η καλύτερη  και πιο επιθυμητή ευχή! Πιάνει όμως πάντα;
Η αλήθεια είναι ότι έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που η υγεία μας δοκιμάζεται, κλονίζεται και τότε αρχίζουμε ένα αγχωτικό, επώδυνο αγώνα δρόμου για να την αποκαταστήσουμε.
Τι αντιμετωπίζουμε όμως;

           Αγαπητή συμπολίτισσα και αγαπητέ συμπολίτη
Μια σειρά από υπηρεσίες που υποτίθεται ότι έπρεπε το κράτος να παρέχει δωρεάν στους πολίτες,  καταρρέουν κάτω από το βάρος των Μνημονίων που επέβαλαν στο λαό και στη χώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με συμμετοχή και του ΛΑ.Ο.Σ. πριν και της ΔΗΜ.ΑΡ. τώρα, σε αγαστή  πάντα συνεργασία και συμφωνία με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Ανάμεσα σε αυτές και οι υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας
Ίσως ήδη να το έχεις αντιμετωπίσει.
Και ενώ εσύ συνεχώς πληρώνεις και τριπλο-πληρώνεις μέσα:
  • από τους έμμεσους φόρους που είναι ενσωματωμένοι στα διάφορα προϊόντα  και υπηρεσίες
  • από τα συνεχή χαράτσια και τη φοροληστεία, στις εφορίες
  • από τις εισφορές που καταβάλεις` στα ασφαλιστικά σου ταμεία,
τα χρήματα αυτά αντί να γυρίζουν από το κράτος σε σένα, με τη μορφή  υπηρεσιών και παροχών υγείας , πηγαίνουν στις τσέπες των  διεθνών  τοκογλύφων και τραπεζιτών,  με βάση τα επαίσχυντα  μνημόνια που συνυπέγραψαν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με την τρόικα!
Ήδη σε έχουν αναγκάσει να βάζεις βαθειά το χέρι στην τσέπη σου για φάρμακα και για ιατρικές υπηρεσίες  και εξετάσεις , ενώ ετοιμάζονται να επιβάλλουν να πληρώνεις -και μάλιστα αδρά- τα νοσήλια   σε περίπτωση που αναγκαστείς να νοσηλευτείς  σε δημόσιο νοσοκομείο!  

Θα έχεις επίσης αντιληφθεί ή θα έχεις διαβάσει σε εφημερίδες ή θα έχεις ακούσει από τα τηλεοπτικά κανάλια ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας οδηγούνται σε λειτουργική κατάρρευση   και αργά ή γρήγορα αρκετά από αυτά θα βάλουν και λουκέτο! 
Όσα επιβιώσουν θα λειτουργούν ουσιαστικά σαν ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις επιβάλλοντας άγρια χαράτσια  και πληρωμές  την ώρα της ανάγκης.
Και όντως αυτός είναι ο σχεδιασμός.
Και όλα αυτά σε συνθήκες σχεδιασμένης, εκτεταμένης και μαζικής φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού, για να διασωθούν  τα κέρδη μιας οικονομικής ολιγαρχίας.

           Τι αντίκτυπο έχουν αυτά  στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας;

 To Νοσοκομείο για δεκαετίες- παρά τις μεγάλες αδυναμίες και ελλείψεις του – και χάρη στην προσφορά της μεγάλης πλειοψηφίας  του προσωπικού του -αποτέλεσε καταφύγιο στην ώρα της ανάγκης για χιλιάδες Πρεβεζάνους και όχι μόνο.
 Τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω των μνημονιακών  πολιτικών κυβερνήσεων –συγκυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα που το απαξιώνουν, με πιθανότητα  κάποια στιγμή ακόμη και να επιχειρήσουν να το  καταργήσουν με τη μορφή που το ξέρουμε μέχρι τώρα.

   Αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα καθώς
  • έχει σημαντικά μειωθεί η χρηματοδότησή  του από τον προϋπολογισμό
  • τα ασφαλιστικά ταμεία και ο περιβόητος ΕΟΠΥΥ στην ουσία πτώχευσαν, έχουν πάψει να καταβάλλουν τακτικά  τα νοσήλια των ασφαλισμένων, καθώς η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις οδήγησε σε τρομακτική ανεργία και έχουν μειωθεί οι εισφορές των ασφαλισμένων σε αυτά, ενώ και το πρόσφατο «κούρεμα» ομολόγων καταλήστευσε και τα αποθεματικά τους.
Αντιμετωπίζει καθημερινά πολύ  μεγάλες ελλείψεις  υγειονομικού υλικού άμεσης ανάγκης ( είναι χαρακτηριστικό ότι για να γίνουν κάποιες  εξετάσεις ρουτίνας αναγκάζονται οι ασθενείς να αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά από το εμπόριο, ενώ ασθενείς διακομίζονται σε  άλλα νοσοκομεία λόγω έλλειψης απαραίτητων υλικών )
Σημαντικές εργαστηριακές εξετάσεις δεν γίνονται (δείκτες αναιμίας, καρκινικοί δείκτες, ορμονικός έλεγχος κλπ)
Αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στελέχωσης, καθώς συνεχώς συνταξιοδοτείται προσωπικό, ενώ μηδενικές έως ελάχιστες είναι οι προσλήψεις (και αυτές όλες είναι  με συμβάσεις μικρής διάρκειας) και ταυτόχρονα  η  προσέλευση του πληθυσμού , ειδικά στα εξωτερικά ιατρεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Έτσι επιβαρύνεται υπέρμετρα ό όγκος εργασίας  μεγάλου μέρους του προσωπικού . Και εδώ δεν παίζουμε, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.
Υπάρχουν περιστατικά ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας που  οδηγούνται σε άρνηση νοσηλείας, με κίνδυνο για την υγεία τους και τη ζωή τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα νοσήλια που τους ζητούν!!!

 Οι τελευταίες αποφάσεις της συγκυβέρνησης για συνέχιση των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, αλλά και για κατάργηση αρχικά 661 κλινικών πανελλαδικά, στην προοπτική κατάργησης ή αλλαγής χρήσης ή παραχώρησης σε ιδιωτες και ολόκληρων νοσοκομείων,  πιθανόν να συμπεριλάβουν και το Νοσοκομείο Πρέβεζας.
  • Πριν μετατρέψουν πλήρως την Υγεία και την περίθαλψη σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα προσιτό μόνο για  πολύ λίγους έχοντες.
  • Πριν υποβαθμίσουν πλήρως   το Νοσοκομείο, το τελευταίο αποκούμπι μας στην ώρα της μεγάλης ανάγκης
  • Πριν  ρημάξουν εντελώς τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας στην περιοχή μας  και κατά συνέπεια και  τις ζωές μας.
  • Πριν οδηγήσουν βαθμιαία την πόλη μας σε μαρασμό μέσα από την  υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και του Νοσοκομείου.. 
Σε καλούμε να  συμμετάσχεις ενεργά στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις που έρχονται, για να πάρουμε  και την υπόθεση της Υγείας μας στα χέρια μας. 

Κανένας πολίτης αποκλεισμένος από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.



            ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ