Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Προς κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας


Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Σάμου και της Ικαρίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. 

Με απόφαση συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Σάμου και κοινοποιήθηκε προς το υπουργείο Υγείας, τη Β’ Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και τη διοίκηση του νοσοκομείου, ορίστηκε η 18η Αυγούστου σαν η τελευταία ημέρα αναμονής για την καταβολή των δεδουλευμένων. Τα χρήματα που τους οφείλονται αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011 και το πεντάμηνο Μάρτιος-Ιούλιος 2012. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου: «Εφόσον η διοίκηση δεν εκπληρώνει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, και οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Πολιτεία όπως φόρος εισοδήματος, επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ κ.ά.».

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι ιατροί στο νοσοκομείο της Ικαρίας, (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ξεκινούν επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου και αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι:
 «Αν θέλουμε να έχουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούμαστε, απαιτούνται κονδύλια για προσλήψεις και υποδομές και όχι περικοπές. Η ανάπτυξη του νοσοκομείου και του ΚΥ Ευδήλου πραγματοποιήθηκαν χάρη στο φιλότιμο και την καλή θέληση των εργαζομένων, ενώ η λειτουργία νέων τμημάτων (χειρουργείο, χειρουργική κλινική, επείγοντα) βασίστηκε στο ήδη υπάρχον κι ελλιπές προσωπικό. Αυτό σημαίνει για μας συνεχόμενες βάρδιες, χρωστούμενα ρεπό και άδειες, 24ωρη ομηρία και όλα αυτά απλήρωτοι! Όμως η φιλοτιμία έχει και τα όριά της και για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε ν’αντιδράσουμε.Έτσι, από Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 οι γιατροί ξεκινάμε επίσχεση εργασίας μέχρι καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών μας (Ιανουάριος έως και Ιούλιος για τις πρόσθετες και Φεβρουάριος έως και Ιούλιος για τις τακτικές) και χωρίς αναδρομικές περικοπές.
Αυτό σημαίνει πως δεν θα γίνονται τα τακτικά ιατρεία των γιατρών που θα συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας ενώ τα Περιφερειακά Ιατρεία θα αντιμετωπίζουν μόνο επείγοντα περιστατικά».


Με πληροφορίες από ΕΡΤ