Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ! Η "ΔΩΔΩΝΗ" ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗΣ»
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/08 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 π.μ.


Δίχως ίχνος ντροπής η διοίκηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών κάνει πλάτες για το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στην εταιρεία «Βίκος» του βιομηχάνου Σεπετά. Υπέγραψε μάλιστα σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία, παραιτούμενη ακόμη και από τη διεκδίκηση από την ΑΤΕ του 7,5 % των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως οι «κόκκινες γραμμές» των αγροτοπατέρων είναι μονάχα για τα μάτια του κόσμου. 

Όπως ο Σάλλας πήρε τζάμπα την Α.Τ.Ε. έτσι κι ο ντόπιος επιχειρηματίας, αφού πλούτισε εκμεταλλευόμενος τζάμπα το νερό που ανήκει σε όλο το λαό της Ηπείρου, θέλει να πάρει τώρα και τη «ΔΩΔΩΝΗ», τη στιγμή που ολάκερη η περιουσία του ελληνικού λαού βγαίνει στο σφυρί με τις ευλογίες της Ε.Ε. και της τρικολόρ κυβέρνησης Σαμαρά. 

Ο περίφημος ιδιωτικός τομέας και η «υγιής επιχειρηματικότητα» έχει μάθει να τα παίρνει όλα «στο μπέχο». Τζάμπα μάγκες δηλαδή, που μοιράζονται με το λαό τις ζημιές και στέλνουν τα κέρδη τους στην Ελβετία. Αλήθεια, με ποιο τρόπο θα εγγυηθούν οι Ενώσεις ότι ο Σεπετάς δεν θα παίρνει σε εξευτελιστικές τιμές εκτός από το νερό και το γάλα των παραγωγών; Πως θα εγγυηθούν πως δεν θα δούμε και στη «ΔΩΔΩΝΗ» τη γνωστή από το «Βίκο» τακτική των απολύσεων συνδικαλιστών και της δίχως όριο εκμετάλλευσης των εργαζομένων;

Δεν είναι τυχαία η στάση των ντόπιων πολιτικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, (πρώην και νυν βουλευτάδων) και της πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Ενώσεων. Αφού έκαναν τα πάντα για να προωθήσουν την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτοκτηνοτρόφων από την Ε.Ε., αφού παράδωσαν το ψωμί του λαού στους «νόμους της αγοράς», αφού ψήφισαν τα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα με την πώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Δεν είναι τυχαίο πως πρώτη και καλύτερη η βαφτισιμιά του βασιλιά, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και στέλεχος της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου έσπευσε να χαιρετίσει τη συνεργασία της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας και του βιομηχάνου.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ! Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

Η ενότητα κτηνοτρόφων, εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ολόκληρου του λαού της περιοχής, σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής μπορεί να τσακίσει κι αυτή τη φορά τα σχέδια τους! Δεν θέλουμε ούτε πολυεθνικούς ούτε ντόπιους εκμεταλλευτές!  Δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία: αυτό που χρειάζεται είναι κρατικοσυνεταιριστική «ΔΩΔΩΝΗ», που θα εξασφαλίζει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό στις κρίσιμες μέρες που έρχονται, με εργατικό έλεγχο και πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς στα χέρια των άμεσων παραγωγών.
Όλοι στον αγώνα! Η αξιοπρέπεια και οι ζωές μας δεν παζαρεύονται! Άμεση στάση πληρωμών στους τοκογλύφους, μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ! Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας (και του «Βίκου»!), με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο! Προστασία των κοινωνικών παροχών και των δημόσιων αγαθών - καμία εκποίηση κοινωνικού πλούτου.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηπείρου
25/08/2012