Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τη χώρα μας πίσω..


Του Τάσου Γιακουμή, γιατρού του ΕΣΥ, μέλους του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ

“Θα πάρετε όλα τα λεφτά σας πίσω” είπε στη γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουγκ στις 22/8 ο κος Σαμαράς, αναφερόμενος στους Γερμανούς και άλλους πιστωτές της χώρας. Στις 23/8, στη Λε Μοντ (στο έτερο ΜΜΕ του πάλαι ποτέ Γαλλογερμανικού Άξονα) ανακοίνωσε την πώληση ελληνικών βραχονησίδων.
Δυο εικοσιτετράωρα πριν, πληρώσαμε ομόλογο στην ΕΚΤ αξίας 3.2 δις ευρώ στο άρτιο, χωρίς κούρεμα στο PSI, ενώ αυτό είχε μεταφερθεί από το ελληνικό δημόσιο στο 70% της αξίας του ως “σκουπίδι” στην ΕΚΤ πριν λίγους μήνες. Καθαρό τοκογλυφικό κέρδος περί τα 900 εκατ. ευρώ για το ένα μόνο μέλος της τρόικας εξωτερικού, κι αυτά μόνο από ένα ομόλογο. Αν προσθέσουμε και τα 68 δις ευρώ που υπολογίζεται ότι έχει ωφεληθεί η Γερμανία από την κρίση στην Ευρωζώνη τα τελευταία δυόμιση χρόνια θα καταλάβουμε πως δε πρόκειται για επιστροφή χρωστούμενων αλλά για καραμπινάτη ληστεία, στην εξέλιξη της οποίας μάλιστα το ..θύμα προσφέρει ακόμα και νησιά στους θύτες
Όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύεται ότι οι κατοχικοί πρωθυπουργοί, οι δωσίλογοι του '41-'44, ήταν πιο προσεκτικοί και πιο “ευαίσθητοι” από τον τρικομματικό συρφετό που κυβερνάει τη χώρα στο όνομα των διεθνών τοκογλύφων. Είχαν ψελλίσει προς τ' αφεντικά τους τους ναζί και κάποιες λεκτικές διαμαρτυρίες για την παράδοση της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στους Βουλγάρους φασίστες.
Τούτοι εδώ, έχουν ανάγει το “πάρτα όλα” σε όρους πολιτικής μαγκιάς. Βγαίνουν κι από πάνω και λένε ότι ξεπουλάν τη χώρα για να τη σώσουν, διαλύουν το ΕΣΥ για να επιβιώσει ο άρρωστος, καταργούν τις συντάξεις για να εξοικονομήσουν χρήματα για τους ανέργους που γεννά η πολιτική τους κόβοντάς τους το επίδομα. Μιλούν για κρατικό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και παραδίδουν την ΑΤΕ και την αγροτική γη σε έναν αμιγή εκπρόσωπο του κρατικοδίαιτου διεθνούς “ραντιερισμού” οδηγώντας τη χώρα σε επισιτιστική κρίση και τους αγρότες στη δουλοπαροικία. Καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή του “απεχθούς” ταβερνιάρη της Ύδρας και αφήνουν τη Χόχτιφ ("Ελ Βενιζέλος") να μην πληρώνει ΦΠΑ, τους εφοπλιστές να αρνούνται δημόσια να πληρώσουν τον οποιοδήποτε ελάχιστο φόρο που οφείλουν στα χαρτιά, τη Ζήμενς να καθαρίζει τα πολλά δις που μας χρωστάει με 100 εκατ. ευρώ που θα στραφούν σε προγράμματα κατά της ...διαφθοράς. Αν μη τι άλλο, το κυνικό τους χιούμορ είναι επιτυχημένο.
Μετατρέπουν τη χώρα σε χωματερή ανθρώπινων ψυχών που κυνηγιούνται με βία από αυτούς που τους εγκλώβισαν στη χώρα μας με τις υπογραφές τους για να επιδείξουν έργο.
Προβοκάτσια, φασιστικές συμμορίες που πλέον χρηματοδοτούνται άμεσα από το κράτος μέσω της Βουλής πατώντας στα φοβικά σύνδρομα που εντέχνως καλλιέργησαν με τις πολιτικές τους.
Παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, διάλυση του αμυντικού μηχανισμού της χώρας, εξάρτηση από τις διαθέσεις του ξένου παράγοντα, διάλυση της κοινωνικής συνοχής και αποχαύνωση των συνειδήσεων. Αγριανθρωπισμός και εγκατάλειψη.
Είναι αδέξιοι και πολύ βιαστικοί. Και γι αυτό θα την πατήσουν. Έχουν επιστρατεύσει όλα τους τα μέσα για να εφαρμόσουν την ελληνική εκδοχή του δόγματος του σοκ αλλά είναι πολύ ραγιάδες και θλιβεροί αντιγραφείς για να ολοκληρώσουν το έργο που τους ανάθεσαν.
Η ελληνική κοινωνία είναι σαν τη νηνεμία πριν τη θύελλα. Ο εφιάλτης του Στουρνάρα που δήλωσε, υποθέτουμε μεταφορικά, “δε θέλω να κρεμαστώ στην πλ. Συντάγματος” θα στοιχειώσει όλο το σάπιο πολιτικό προσωπικό. Μεταφορικά...
Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες,, Θα ανατραπούν.
Τη χώρα μας πίσω, λοιπόν!

Τάσος Γιακουμής
γιατρός του ΕΣΥ,
 μέλος του Γ.Σ. της
Ομοσπονδίας Ενώσεων
Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
24/8/12