Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Πιο κάτω από τα σκουπίδια!


Του Γιωργου Δελαστίκ από το "ΠΡΙΝ"-12/8/2012
  • Ληστεύουν τους μισθωτούς . 
  • Λεηλατούν τους συνταξιούχους. 
  • Ρημάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. 
  • Ετοιμάζονται όπως διακηρύσσουν οι ίδιοι να κλείσουν νοσοκομεία , πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αφήνοντας έτσι αντικειμενικά τους άρρωστους να πεθαίνουν χωρίς ιατρική βοήθεια και βυθίζοντας δεκάδες και σταδιακά εκατοντάδες χιλιάδες νέους στο σκοτάδι της αμάθειας.
Ο Σαμαράς,  ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης είναι αυτοί που διαπράττουν τα τερατώδη πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα που προαναφέρθηκαν, συνεχίζοντας επάξια το ολέθριο έργο του Γιωργάκη, του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου, της Διαμαντοπούλου , του Αλογοσκούφη, του Κωστάκη και πάει λέγοντας.

Διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας .
Στο 7,3% ανερχόταν η επίσημη ανεργία το 2008-για την ακρίβεια 359.034 άτομα.
Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και η πολιτική των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ υπερτριπλασίασαν  τους ανέργους :τον Μάιο του 2012 το ποσοστό της ανεργίας είχε εκτιναχθεί στο 23.1% , πλήττοντας 1.147.372 άτομα-και μιλάμε πάντα για τους επίσημα καταγεγραμμένους  ανέργους.
Οι αριθμοί είναι τραγικοί καθώς 424.000 νοικοκυριά δεν έχουν κανένα (!) εργαζόμενο μέλος οικογενείας και πάνω από 800.000 άνεργοι δεν λαμβάνουν ούτε καν το  επίδομα ανεργίας!

Στο εξωτερικό εργάζονται ήδη 114. 000 έλληνες πτυχιούχοι –το 11% των πτυχιούχων της χώρας μας- προδιαγράφοντας το ζοφερό μέλλον μιας καθυστερημένης Ελλάδας-μιας νέας εκδοχής της Ψωροκώσταινας του Μεσοπολέμου, έργο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Από τους 1.147.372 ανέργους , γραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι οι 785.203 και από αυτούς επίδομα ανεργίας  παίρνουν μόνο περί τα 300.000 άτομα, καθώς οι υπόλοιποι είτε έχουν υπερβεί το ισχύον όριο επιδοτούμενης ανεργίας είτε δεν έχουν θεμελιώσει ακόμα δικαίωμα.

Αυτές είναι σε αδρές γραμμές η μνημονιακή Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπό τον Σαμαρά.

Ο στόχος της εξαθλίωσης του πληθυσμού της χώρας προωθείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς καμιά ουσιαστική αντίσταση εκ μέρους του λαού μέχρι στιγμής
  
Αυτή τη στιγμή συντελείται μιας τεράστιας έκτασης μεταφορά κοινωνικού  πλούτου  από την Ελλάδα προς τους ξένους δανειστές και ταυτόχρονα από τα λαϊκά και τα μεσαία κοινωνικά  στρώματα  προς το ελληνικό κεφάλαιο συνολικά και πρωτίστως προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο Ελληνικός λαός βυθίζεται στη δυστυχία λόγω αυτής της αφαίμαξης , αλλά παρά όλα αυτά ο ελληνικός καπιταλισμός  βλέπει τη διεθνή του θέση να επιδεινώνεται και να υποβαθμίζεται, καθώς  η παρασιτική και κρατικοδίαιτη ελληνική αστική τάξη  και οι ανίκανοι πολιτικοί της αντιπρόσωποι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης ενός καπιταλισμού που σαπίζει, καταπίνει βουλιμικά τα πάντα και δεν είναι σε θέση να σφυρηλατήσει κοινωνικές συμμαχίες υπέρ του συστήματος , όπως τόσο επιτυχημένα έκανε στο παρελθόν. 

Οι Έλληνες φτωχαίνουν μαζικά και ραγδαία , αλλά αυτό δεν βοηθά ακόμη τον ελληνικό καπιταλισμό να διεκδικήσει καλύτερη θέση στο διεθνή καταμερισμό.

Οι Ευρωπαίοι συζητούν  ήδη ανοικτά να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ μέσα στο φθινόπωρο , ενώ το ΔΝΤ φαίνεται ότι προτείνει νέα μερική χρεοκοπία με «κούρεμα» και  πάλι του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 30% αυτή τη φορά , όπως τουλάχιστον αναφέρει η Γουόλ Στριτ  Τζέρναλ.

Το δίλλημα δηλαδή που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή είναι 
  • είτε συνολική κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας και αποβολή της από το ευρώ
  • είτε νέα μερική χρεοκοπία με νέο «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους, με την ΕΚΤ και τα κράτη της ευρωζώνης να πληρώνουν τα σπασμένα αυτή τη φορά.
 Η πρώτη εκδοχή έχει πολύ ισχυρούς υποστηρικτές  στη Γερμανία και τους συμμάχους της , τη δεύτερη λύση την προωθεί το ΔΝΤ και οι ΗΠΑ.

Στο μεταξύ τα ελληνικά κρατικά ομόλογα , παρά το πρώτο «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους που οδήγησε στην χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος , παραμένουν στην κατηγορία των «σκουπιδιών» CCC με σαφή προοπτική να πάνε ακόμη παρακάτω , πιο κάτω δηλαδή και από τα σκουπίδια! Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύει η στάση του αμερικάνικού οίκου αξιολόγησης Στάνταρντ εντ Πουρς , ο οποίος  υποβάθμισε καταρχάς σε «αρνητική» από «σταθερή» που χαρακτήριζε την προοπτική αξιολόγησης  του ελληνικού δημόσιου χρέους .
Από … « σταθερά σκουπίδια» που ήταν τα ελληνικά ομόλογα έγιναν «αρνητικά σκουπίδια»!  

Ω λα λα ! Τι ντροπή! Τέτοια  γίνονται και φτάσαμε στο σημείο ακόμη καιν ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ να δηλώσει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «θα ήταν μια διαχειρίσιμη διαδικασία υπό τις παρούσες συνθήκες»! Δυστυχής παρηγορία  ήταν η προσθήκη του Γιουνκέρ για τα «ευρωλιγούρια»  στη χώρα μας ότι « δεν είναι μια επιθυμητή διέξοδος».
Είχε προηγηθεί δυο 24ωρα πιο πριν ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μαρκ Ζέντερ , ο οποίος μιλώντας στη Μπιλντ έχει δηλώσει ότι ¨η Ελλάδα πρέπει να έχει εγκαταλείψει τα ευρώ μέχρι τέλους του έτους προσθέτοντας σαρκαστικά: « Οι Γερμανοί δεν μπορούν  πλέον μα είναι οι ταμίες της Ελλάδας. Ο καθένας κάποια στιγμή φεύγει από τη μαμά του. Οι Έλληνες έμμειναν  πάρα πολύ»!

Σωστή  η  συμπεριφορά του Βερολίνου προς τους Έλληνες πολιτικούς δούλους του. Πρώτα τους έβαλε να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και τώρα θέλει να τους πετάξει έξω ως … «μαμόθρεφτα»!