Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Στον αέρα η πληρωμή των δεδουλευμένων του Μαρτίου 2012 για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Σημαντικές καθυστερήσεις μέχρι στιγμής για τους υπόλοιπους μήνες..


Όπως και σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έτσι και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας οι εργαζόμενοι (μη ιατρικό προσωπικό) παραμένουν απλήρωτοι  εδώ και πέντε μήνες για την εργασία που παρείχαν,  όλο αυτό το διάστημα, κατά τη νύχτα , τις Κυριακές και τις Αργίες.
Αιτία οι τεράστιες περικοπές που επέβαλαν  και επιβάλλουν οι συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ  και  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τα κονδύλια είναι μειωμένα σε τέτοιο ποσοστό που συνήθως δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων και επίσης η εκταμίευση των  μειωμένων  αυτών κονδυλίων γίνεται μετά από καθυστερήσεις  μηνών με αποτέλεσμα, λόγου  και της γραφειοκρατικής διαδικασίας εγκρίσεων και ελέγχων, οι εργαζόμενοι να μένουν  για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Το ενδεχόμενο  επίσης να χαθούν  οριστικά μήνες (να μη πληρωθεί   δηλαδή παρασχεθείσα εργασία ) φαντάζει τώρα πιο πιθανό.
 Στο νοσοκομείο Πρέβεζας αυτό είναι ένα ενδεχόμενο για τα δεδουλευμένα του μηνός Μαρτίου 2012. 

Ο λόγος είναι ότι με τα  κονδύλια που είχαν εγκριθεί  για το Νοσοκομείο Πρέβεζας για το α΄ τρίμηνο του 2012 πληρώθηκαν   οι μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2012 και ο Δεκέμβριος 2011 τον οποίο το νοσοκομείο χρωστούσε στους εργαζόμενους .Από την εκκαθάριση αυτών των μηνών περίσσεψε για το Μάρτιο ένα κονδύλι ύψους 18.000 ευρώ περίπου που δεν επαρκεί για την πληρωμή των δεδουλευμένων αυτού του μήνα. Ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου  η 6η ΔΥΠε και το Υπουργείο αρνήθηκαν και αρνουνται   οποιαδήποτε μεταφορά κονδυλίων προς συμπλήρωση του αναγκαίου  ποσού και έτσι ο μήνας αυτός (Μάρτιος) δεν μπορεί να πληρωθεί!

Να επισημάνουμε ότι επίσης οι κατανομές κονδυλίων που έχουν εγκριθεί για Απρίλιο και Μάιο για το Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι επίσης οριακές (βγαίνουν-δε βγαίνουν) και ότι όπως φαίνεται και γι αυτούς τους μήνες θα υπάρξουν καθυστερήσεις. 

Θεωρούμε ότι κάπου εδώ  πρέπει να τελειώνει και η Ιώβεια υπομονή των εργαζομένων, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους τρέχουν , τα χαράτσια πέφτουν σαν βροχή, βρισκόμαστε ήδη  περίπου στο μέσον του Αυγούστου 2012  και ο μήνας Σεπτέμβρης είναι μήνας έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς   με ότι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής πλευράς για πάρα πολλές οικογένειες εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Η πρότασή  μας : Γενική Συνέλευση και έναρξη επίσχεσης  εργασίας.