Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Προσπάθεια εκφοβισμού ειδικευόμενων ιατρών από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης


Δελτίο Τύπου Κινήματος Νέων Ιατρών  

Τρίτη 21/08/12

 Ενημερωθήκαμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ καλεί αύριο σε απολογία ειδικευόμενη του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης διότι άσκησε, μαζί με τους συναδέλφους της Παιδιατρικής κλινικής, το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας και απείχε από τη σημερινή εφημερία της κλινικής.

Ο κύριος Διοικητής επιπλέον απείλησε τους ιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση ότι θα στείλει αύριο εισαγγελέα ώστε να τους αναγκάσει να εφημερεύσουν.

Τέλος ζήτησε από τον Διευθυντή της κλινικής να συντάξει έγγραφο εφημεριών στο οποίο θα ορίζει ως προσωπικό ασφαλείας τους ειδικευομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας-αγνοώντας ωστόσο ότι δεν προβλέπεται νομικά η συμμετοχή των ειδικευόμενων ιατρών στο προσωπικό ασφαλείας.
  
Μετά και την ενημέρωση της ΕΝΙΘ από τους ιατρούς του Νοσοκομείου, υπήρξε η διαβεβαίωση για τη στήριξη του αγώνα των συναδέλφων και για την πιστοποίηση της νομιμότητας των ενεργειών τους.

Η πρακτική του εκφοβισμού των ειδικευόμενων από τους διοικητές δεν είναι καθόλου πρωτότυπη μια και έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν ως μέσο πίεσης για την αναστολή κινητοποιήσεων. Ωστόσο δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα καθώς υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων και δεδικασμένα υπέρ του δικαιώματος στην επίσχεση εργασίας και της αποχής από τις εφημερίες για τους ειδικευόμενους ιατρούς.

Ο διοικητής των Νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης θα ήταν χρήσιμο να απαντήσει με υπευθυνότητα, αν γνωρίζει πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες των ιατρών και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να συμβεί αυτό το συντομότερο.

Το Κίνημα Νέων Ιατρών στηρίζει τους ειδικευόμενους όλων των Νοσοκομείων οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας νόμιμα τα δεδουλευμένα τους και ασφαλείς συνθήκες εργασίας όπως τα Νοσοκομεία Κορίνθου και Σερρών, καταδικάζει τα φαινόμενα εκφοβισμού από τη Διοίκηση των Νοσοκομείων και στηρίζει τη συνάδελφο Εύη Τηλιάκου στην αυριανή της συνάντηση με τον Διοικητή κ. Βέργουλα.