Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας για τις εξελίξεις σε λιμάνι, Παντοκράτορα και κυανή ακτή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις εξελίξεις σε λιμάνι, Παντοκράτορα και κυανή ακτή.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: όχι για τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, αλλά για την αναπαραγωγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε βάρος του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.

Πρεβεζάνες, οι
Η τριμερής οικονομική χούντα συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ επιβάλλει μέσω των Δήμων και της Περιφέρειας, την πλήρη υποταγή των κάθε είδους «αναπτυξιακών» σχεδιασμών στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του ντόπιου, εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού (π.χ. η επιλεξιμότητα των έργων μέσω ΠΕΠ, ΕΣΠΑ κτλ, όπως το καταφύγιο του Παντοκράτορα) και όχι οι ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων. 

Κριτήριο τους είναι η λογική της «ανταγωνιστικής» και «ανταποδοτικής» πόλης ή περιφέρειας. Πρόκειται για μια πολιτική που συμβαδίζει απόλυτα με τη γενικότερη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλλει για να ξεπεράσουν τη κρίση τους. 

Προχωράνε, λοιπόν σε «έργα» (παράδοση του λιμανιού σε ιδιώτη, «λιμενικό-αλιευτικό» καταφύγιο στο Παντοκράτορα, «ανάπλαση» της» κυανής ακτής) που ανοίγουν δρόμους για την παραπέρα «αξιοποίηση» της Πρέβεζας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (ιδιωτικοποίηση, παράδοση δημόσιου χώρου και τσιμεντοποίηση).

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κινείται με συνέπεια σε αυτή τη λογική. Αποκορύφωμα της τακτικής της αποτέλεσε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία δεν πήρε θέση για το «έργο» στο παντοκράτορα. Την ίδια στάση κράτησε και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο.

Πρεβεζάνες,οι
Τα πράγματα είναι απλά, γιατί λεφτά τελικά υπάρχουν (βλέποντας τους προϋπολογισμούς των έργων).Υπάρχουν, όμως, μόνο για την αναπαραγωγή της επιχειρηματικής διαδικασίας σε βάρος της εργασίας και του περιβάλλοντος!  Δίνουν λεφτά για «έργα» και προσφέρουν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες ενώ την ίδια ώρα ο λαός φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης.(ανεργία, φοροληστεία, απλήρωτη εργασία, αυξήσεις στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, υποβάθμιση παιδικών σταθμών κ.α)   

Το λιμάνι της πόλης να χρηματοδοτηθεί ως αποκλειστικά δημόσια περιουσία, ο Παντοκράτορας να έχει το μικρό αλιευτικό του καταφύγιο και οι επεμβάσεις (οι λεγόμενες αναπλάσεις) στις παραλίες να γίνουν χωρίς τσιμέντο, επιχειρηματικά συμφέροντα και με μοναδικό κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν διασκέδαση και αναψυχή.

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης, όπου ο δημόσιος πλούτος της πόλης δεν θα είναι υποταγμένος στο κέρδος, περνάει μέσα από τον συνολικό αγώνα ενάντια στην τυραννία συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, για τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση  όλου του πιστωτικού συστήματος και όλων των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας αλλά και στρατηγικής σημασίας με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, με αυστηρό έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

Αυτός ο άλλος δρόμος ανάπτυξης κόντρα στη καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι μονόδρομος για την επιβίωση του λαού μας και ότι άλλο προτείνεται είναι ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ!

Καλούμε δημοτικές κινήσεις, φορείς της πόλης, περιβαλλοντικές κινήσεις και τους πολιτιστικούς συλλόγους που εναντιώνονται στη κυρίαρχη λογική «ανάπτυξης» να συντονίσουν τα βήματά τους, για την αποτροπή της. 

       Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας