Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στο κοινωνικό έγκλημα που συντελείται.


ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ 14/8/2012

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλλει -για μία ακόμη φορά- τις μεθοδευμένες συστηματικές και απροκάλυπτα ψευδείς ανακοινώσεις του υπουργού υγείας περί της εξόφλησης των δεδουλευμένων εφημεριών του 2ου τριμήνου 2012.

 Αφού έντεχνα δημιούργησαν  γραφειοκρατικά εμπόδια προς διευκόλυνση της άτυπης στάσης πληρωμών στους γιατρούς, στη συνέχεια διατυμπανίζουν από τα μέσα ενημέρωσης τις διαθέσεις κονδυλίων για την αποπληρωμή τους.

Ο κος Λυκουρέντζος ή δεν έχει ιδέα για τον τρόπο που πληρώνονται οι γιατροί ή ξέρει πολύ καλά  τι λέει. Είτε ως ψευδόμενος είτε ως αδαής  καθίσταται επικίνδυνος.

Όσο αφορά στην  πολιτική του υπουργείου στα γενικότερα θέματα της δημόσιας υγείας, εξακολουθεί να μη διαφοροποιείται από αυτή των προκατόχων, προς την ίδια ανάλγητη κατεύθυνση των περικοπών στην ζωή και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας. 

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας παραμένει  πιστή στην αρχή της πως όσο πιο λίγους πόρους ζητά και καταναλώνει τόσο πιο πολύ αρεστή γίνεται στους ιεραρχικά ανωτέρους της. Με αποκλειστικό στόχο την αδιαμαρτύρητη εφαρμογή των μνημονίων εξακολουθεί να ψεύδεται (ενώπιον εισαγγελέως) και να αθετεί  τις  επί «λόγω τιμής» υποσχέσεις της.

Δεδουλευμένα του 2011 και 2012 παραμένουν απλήρωτα
Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κέρκυρας εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα και με μη επιστημονικά κριτήρια χωρίς την παραμικρή ένδειξη έναρξης διαδικασιών για την επαναφορά της λειτουργίας στην νομιμότητα και την ασφάλεια
Η γενική εφημέρευση του νοσοκομείου Κέρκυρας συνεχίζει να στερείται την ενεργή παρουσία των πλέον απαραιτήτων ειδικοτήτων με την παράνομη και αντιεπιστημονική τροποποίηση του προγράμματος από τον διοικητή με μοναδικά κριτήρια την λογιστική λογική και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις διευθυντών κλινικών και επιστημονικής επιτροπής.
Κέντρα Υγείας του νομού υπολειτουργούν και η εφημέρευση του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου εξακολουθεί να συντελείται –ακόμη και στην κορύφωση της τουριστικής επισκεψιμότητας- με την παρουσία ενός μόνο γιατρού χωρίς καν νοσηλευτική κάλυψη καθιστώντας αδύνατη ή δυνητικά επικίνδυνη την άσκηση ακόμη και των βασικών ιατρικών πράξεων για την υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής.
Το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αποδεκατισμένο και εξαντλημένο βρίσκεται στα όρια της ψυχοσωματικής του ακεραιότητας. 
Η εξεύρεση υγειονομικού υλικού καθίσταται καθημερινά αντικείμενο εναγώνιας προσπάθειας.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξακολουθεί να παραμένει τεχνικά αδύνατη στην πλειοψηφία των αποκαλούμενων ως «εξεταστηρίων» του νομού Κέρκυρας
Το νοσοκομείο της Κέρκυρας εξαιρέθηκε από την τελευταία συμπληρωματική χρηματοδότηση που με τους αγώνες τους επέβαλαν οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Σερρών


Για μια ακόμη φορά κάνουμε σαφές που δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στο κοινωνικό έγκλημα που συντελείται.
Ας γνωρίζουν και οι υπουργοί και οι χαϊδεμένες διοικήσεις τους πως την θανατική μας καταδίκη δεν πρόκειται ούτε να την αποδεχτούμε ούτε να την χειροκροτήσουμε αλλά θα την αντιπαλέψουμε και θα την ανατρέψουμε .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ                                  ΝΩΝΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ