Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 20-8-2012


Σήμερα Δευτέρα 20-8-2012 συγκεντρωθήκαμε στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Σερρών, ιατρικό και λοιπό προσωπικό που εργάζεται στο Νοσοκομείο, τα (8) Κέντρα Υγείας του νομού και το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Νιγρίτας και παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ε.Ε. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Σερρών……

για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας στην ανηλεή επίθεση που δέχεται το ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια για χάρη των μνημονίων.

Ήδη η εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχουν οδηγήσει:

  • Στον αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας μεγάλων ομάδων πληθυσμού που βιώνουν τη φτώχεια ή βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι επειδή έχουν μείνει άνεργοι.
  • Στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις.
  • Στην υπολειτουργία του ΕΟΠΥΥ που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω της σοβαρής έλλειψης πόρων και της διάλυσης των υγειονομικών του υπηρεσιών, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια ασφαλισμένους πολίτες και χιλιάδες γιατρούς και φαρμακοποιούς.
  • Στην πλήρη αποδιοργάνωση των Νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και καταλήστευσης των ταμειακών διαθεσίμων τους με την αυθαίρετη μετατροπή τους σε ομόλογα κατά τη διαδικασία του PSI,

 Ειδικότερα ο τρόπος που παρέχονται τελευταία οι υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο μας, τα (8) Κέντρα Υγείας του νομού μας, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Νιγρίτας και το Κ.Ψ.Υ. του Δήμου Σερρών, δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στους Σερραίους πολίτες με την σημαντική  υποχρηματοδότηση των εφημεριών των γιατρών και των νυχτερινών-Κυριακών-εξεραισήμων του μη ιατρικού προσωπικού. Τους υποχρεώνουν να εργάζονται ελάχιστοι στις εφημερίες και τις βάρδιες τους,  σε μη ασφαλή προγράμματα για τους πολίτες.

Αυτή την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο προκειμένου να την υπηρετήσει, ακόμη και αν αυτό απαιτεί να φανεί αφερέγγυος και ανειλικρινής απέναντι στους εργαζόμενους, τους οποίους υποτίθεται ότι προστατεύει, και όμως, δεν διστάζει να τους καταδικάζει σε οικονομική ανέχεια, εκθέτοντας ταυτόχρονα τους Σερραίους πολίτες σε κίνδυνο, προκειμένου να εξακολουθεί να διασφαλίζει την δική του οικονομική ευημερία και μακροημέρευση. Για τον λόγο αυτό τον θεωρούμε ανεπαρκή, επικίνδυνο και ανεπιθύμητο και από σήμερα προβαίνουμε σε διαρκή κατάληψη του γραφείου του Διοικητή, μέχρι να ολοκληρωθεί η συνάντηση αντιπροσωπείας του Σωματείου Εργαζομένων με τον Υπουργό Υγείας, για το θέμα της υποχρηματοδότησης των εφημεριών και νυχτερινών – εξαιρεσίμων του Νοσοκομείου μας.

Όλοι εμείς θεωρούμε την Υγεία ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας και απέναντι σ’ αυτή  την εφαρμοζόμενη πολιτική, θα επιλέξουμε την συλλογική αντίσταση και την κοινωνική αλληλεγγύη, υπερασπιζόμενοι την ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.