Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ο ΣΙΜΟΣ, Η ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ … ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ


   
«Πετσόκομμα» 12% στα ειδικά μισθολόγια, και μάλιστα αναδρομικά από 1-7-12, προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.
     
Στην πρωινή εκπομπή του MEGA χθες 9-8 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολόγησε πως όλη η φιλολογία περί … «ισοδύναμων» μέτρων είναι ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ.

Η μείωση στα ειδικά μισθολόγια είναι προ των πυλών. 

Υπάρχει σκέψη να εξαιρεθούν οι «μάχιμοι» αστυνομικοί, οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και οι … κυβερνήτες υποβρυχίων, λόγω της «κοινωνικής τους προσφοράς».

Για την τρόϊκα εξωτερικού και την τρόϊκα εσωτερικού οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες : οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών θα περικοπούν σε εξευτελιστικά επίπεδα, κάτω από τα όρια επιβίωσης. Άλλωστε, η κοινωνική προσφορά του γιατρού του ΕΣΥ θεωρείται … ασήμαντη σε σχέση με τους «πιλότους μαχητικών», τους «κυβερνήτες υποβρυχίων» και τους «μάχιμους αστυνομικούς». Στο κάτω – κάτω, οι νοσοκομειακοί γιατροί τι κάνουν ; Σώζουν ζωές καταναλώνοντας πόρους, με αποτέλεσμα να … αυξάνεται το κόστος, άσε που οι ασθενείς που επιβιώνουν χρειάζονται λεφτά για συντάξεις, φάρμακα κλπ. Γι’ αυτό η χούντα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και οι τοποτηρητές της θεωρούν πως η «προσφορά» του νοσοκομειακού γιατρού είναι αρνητική … Άσε που οι διάφοροι Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Κεδίκογλου, Κουβέληδες, Ψαριανοί κλπ έχουν σίγουρο πως αν πονέσει το νυχάκι των ίδιων ή μελών των οικογενειών τους, αυτοί θα βρουν γιατρό και περίθαλψη … Έτσι, είναι λογικό να αδιαφορούν για το τι γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία. Τους ενδιαφέρει μόνο να κάνουν τα χατίρια των ξένων δανειστών και να εκτελούν τις πολιτικές εντολές που δίνει το Δ΄ Ράϊχ του γερμανικού κεφαλαίου. Για να «σωθεί» το ευρώ πρέπει να ΨΟΦΗΣΟΥΝ οι μισοί Έλληνες, Ισπανοί, Ιταλοί, Πορτογάλοι κλπ, έτσι ώστε οι … άλλοι μισοί που θα μείνουν να έχουν την χαρά να … συναλάσσονται στο «κοινό» νόμισμα της … «μαμάς» Γερμανίας (όπως χαρακτήρισε το ευρώ πρόσφατα ο υπουργός οικονομικών της Βαυαρίας – από μικρό και από Βαυαρό μαθαίνεις την αλήθεια …).
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη υποστεί δραματική μείωση των αποδοχών τους, γύρω στο 40 % μέσα στα 2 τελευταία χρόνια.

Οι νέοι ειδικευόμενοι παίρνουν 980 ευρώ καθαρά τον μήνα. Με την επικείμενη μείωση 12 % θα πάνε στα 862 ευρώ. Μιλάμε για ανθρώπους πάνω από τριάντα ετών (μετά από στρατό, αγροτικό, αναμονή για διορισμό στην ειδικότητα κλπ).

Αντίστοιχα, οι παλιότεροι γιατροί θα πέσουν κάτω από το όριο επιβίωσης (π.χ. Επιμελητής Α΄ με 2 παιδιά τώρα παίρνει 1730 ευρώ καθαρά τον μήνα, και θα πάει στα 1522 ευρώ, σε μια περίοδο που εκτοξεύεται το κόστος ζωής …). 
Απλά, οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα μπορούν να ζήσουν …
ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΙ» ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ», ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ …