Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ακατοίκητα είναι. Πουλήστε τα!


Την προθυμία της κυβέρνησης να βγάλει στο σφυρί ακατοίκητα ελληνικά νησιά εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Για άλλη μια φορά ο έλληνας πρωθυπουργός εντυπωσιάζει με τη…σαφήνεια του λόγου του:

«Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές ακατοίκητες βραχονησίδες στη μέση του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μια εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται  σε καμιά περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος σε ένα κεφάλαιο που μπορεί να αποδώσει έσοδα σε μια σωστή τιμή».

Η ανατριχίλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις Σαμαρά, ανάγκασε την κυβέρνηση αφενός να παραδεχτεί ότι η μετάφραση τους στα γαλλικά είναι ακριβής και αφετέρου να διευκρινίσει, μέσω «έγκυρων κύκλων» της , ότι οι ακατοίκητες βραχονησίδες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εμπορικά για «ιχθυοκαλλιέργειες , ηλιακά και αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης και τουριστικές δραστηριότητες».

Κι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό, δηλαδή τα θαλασσοπούλια  και τα αγριοκάτσικα(όπου υπάρχουν), ενώ η παντελής απουσία υποδομών (πχ λιμανιών) σημαίνει ότι μόνον ακατοίκητα επιχειρηματικά μυαλά θα ενδιαφερθούν για τέτοιου είδους επενδύσεις.

Οι δηλώσεις Σαμαρά δεν έχουν πρακτικό αλλά συμβολικό αντίκρισμα:
γη και ύδωρ προσφέρει ο άνθρωπος στους δανειστές, ξεχνώντας ότι αυτή η άγονη γη δεν είναι  ούτε δική του ούτε της κυβέρνησής  του.


 Πηγή: ΠΡΙΝ (26-8-2012)


Πόσο επίκαιρο γίνεται εκείνο το άγριο σύνθημα που συγκλόνιζε τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων"  την ανοιξη και το καλοκαίρι του 2011 !!!

"Πουλάτε τα νησιά
πουλάτε τα λιμάνια
πουλήστε και τη μάννα σας 
και φύγετε τσογλάνια"