Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πίνακες θέσεων για κάλυψη από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών.


Για να ανακτήσετε τους πίνακες κλικ ΕΔΩ


Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας υπάρχει μόνο μια θέση στην ειδικότητα της Ουρολογίας



Με αφορμή την προκήρυξη της πρόσληψης 400 επικουρικών γιατρών από το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη κενών ιατρικού προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας προέβη στην εξής δήλωση:

Η πρόσληψη επικουρικών γιατρών αποτελεί πάγια διαδικασία, προκειμένου να αναπληρώνονται τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα τα κενά αυτά ξεπερνούν τις 6.000 και αυξάνονται ραγδαία λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Αυτή την πάγια διαδικασία θέλησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ο κ. Λυκουρέντζος, προφανώς επειδή δεν έχει να επιδείξει άλλο έργο ως υπουργός. Ανήγγειλε λοιπόν πανηγυρικά πρόσληψη 400 επικουρικών γιατρών, έκανε μάλιστα ''έκκληση'' στους γιατρούς να ανταποκριθούν, διότι δήθεν δεν υπάρχει προθυμία από πλευράς τους! 
Απέφυγε ο κ. Λυκουρέντζος να κάνει λόγο για τις ευτελείς αμοιβές και το βαρύ εργασιακό περιβάλλον που θα συναντήσουν οι επικουρικοί γιατροί, για τις εφημερίες τους που θα μένουν απλήρωτες, για την έλλειψη μέσων ώστε να κάνουν σωστά τη δουλεία τους. Η κατάσταση στην υγεία είναι ούτως ή άλλως τραγική και αποτελεί κακόγουστο αστείο η προσπάθεια του κ. Λυκουρέντζου να κατασκευάζει ειδήσεις αντί να λύνει προβλήματα".