Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

«Αγ. Σάββας»: Κατακραυγή της ομάδας της Task Force από εργαζόμενους και ασθενείς του νοσοκομείου


Ομάδα της Task Force «πέταξαν» έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»γιατροί, εργαζόμενοι και ασθενείς. Αποστολή της ομάδας των 8 ατόμων ήταν να ενημερωθεί για το «διπλογραφικό-σύστημα » του νοσοκομείου, δηλαδή στην ουσία για τον έλεγχο των εσόδων - εξόδων και το χαράτσωμα των ασθενών.Όταν,  έγινε αντιληπτή η συνάντησή τους με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Μινογιάννη, οι εργαζόμενοι
κάναμε  συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου και προχωρήσαμε σε παράσταση έξω από το γραφείο, όπου γινόταν η συνάντηση, μαζί με ασθενείς και συνοδούς. Αρχίσαμε  να φωνάζουμε συνθήματα όπως «Είστε ανεπιθύμητοι», «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό», «Τα νοσοκομεία δεν έχουν ανάγκη από τεχνοκράτες και τροϊκανούς, έχουν ανάγκη από νοσοκόμους και γιατρούς».Τους αναγκάσαμε να φύγουν από την πίσω πόρτα κυνηγημένοι γνωρίζοντας πλέον ότι είναι ανεπιθύμητοι στο Νοσοκομείο μας. 
Είμαστε το τρίτο Νοσοκομείο που οι   Γερμανοί ειδικοί της ομάδας δράσης (Task Force) του Ράιχενμπαχ  κάνουν  αιφνιδιαστική επίσκεψη (για τους εργαζόμενους ,αιφνιδιαστική, καθόλα γνωστή στη διοίκηση  του Νοσοκομείου βέβαια)  στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ για να κάνουν ελέγχους.
Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί  τον Ευαγγελισμό και το «Αττικό». Πήγαν αρχικά στο νοσοκομείο Αττικό όπου έκαναν ερωτήσεις σε εργαζόμενους διαφόρων τμημάτων όπως αναφέρουν παραβρισκόμενοι, προκειμένου να μάθουν πόσα ακριβώς υλικά χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις και εξετάσεις.
Η επόμενη επίσκεψη ήταν στον Ευαγγελισμό με σκοπό να κάνουν ελέγχους στις προμήθειες και στην οικονομική κατάσταση. Οι εργαζόμενοι δεν άφησαν να μπουν οι τροικανοί μέσα στο νοσοκομείο καθώς πραγματοποίησαν συγκέντρωση.  Οι άνθρωποι της διοίκησης θα  συναντήσουν  τους Γερμανούς εκτός Ευαγγελισμού.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ !

  • κάτω τα χέρια απ' τα Δημόσια Νοσοκομεία
  • όχι στην υποβάθμιση της περίθαλψης
  • δημόσια δωρεάν υγεία
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου  συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση  της Δημόσιας Υγείας και των Κοινωνικών Αγαθών. Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα μας σταματήσουν. Κάνουμε γνωστό σε «στρατηγούς» και εθελόδουλα «στρατιωτάκια» της Τρόικα και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ότι δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν σύντομα στον Ελληνικό Λαό.