Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με τον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας



ΑΘΗΝΑ 14/03/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1359

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

        Συνάδελφοι,

        Την Τρίτη 12/03/2013 η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο. Καλλίρη θέτοντας τα αιτήματα των Οργανισμών, των διαθεσιμοτήτων, των καθυστερήσεων στις δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές, την παρανομία στη πρόβλεψη των νέων Οργανισμών των Νοσοκομείων για προβαδίζουσα κατηγορία στην επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, το ξεπάγωμα των Μετατάξεων - Αποσπάσεων σε άλλα Νοσοκομεία και το ξεπάγωμα των μετατάξεων σε ανώτερη κατηγορία. 

        Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε τα εξής:
ΠΡΟΒΑΔΙΖΟΥΣΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Θα ικανοποιηθεί το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ και θα προβλεφθεί διαζευτικό ή μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ στην επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Για την Διοικητική Υπηρεσία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Μάλιστα ζήτησε την σχετική αλληλογραφία της ΠΟΕΔΗΝ που αντήλλαξε με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να λάβει υπόψιν την Νομολογία που αποδεικνύει την εξόφθαλμη παρανομία.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
Πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά προωθούμε προς έγκριση μετά τον Νοέμβρη του έτους 2012, τον Δεκέμβρη του έτους 2012 και το πρώτο τρίμηνο του έτους 2013.
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Υπάρχει διάταξη στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο για ξεπάγωνα των Μετατάξεων – Αποσπάσεων και μείωση της πενταετούς προϋπηρεσίας σε διετή.
Για απαγόρευση των Μετατάξεων Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού προσωπικού σε άλλο κλάδο της ίδιας κατηγορίας (Διοικητικό, Τεχνικό, Επαγγέλματα Υγείας) και για το ξεπάγωμα των Μετατάξεων σε ανώτερη κατηγορία (Διοικητική, Τεχνική, Επαγγέλματα Υγείας), αντιμετωπίζει θετικά τα αιτήματα και ζήτησε την σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΗΝ.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Συγκεντρώνονται λάθη – παραλείψεις των εκδοθέντων Οργανισμών έως 31/03/2013 και θα σταλούν για τροποποίηση.
Δεν θα υπάρξουν εργαζόμενοι ακάλυπτοι με οργανική θέση και δεν τίθεται ζήτημα Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων  στα Νοσοκομεία.
Τα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία θα λειτουργούν με ενιαίες υπηρεσίες ως ένα Νομικό πρόσωπο. Προσλήψεις δεν επιτρέπει η ΤΡΟΪΚΑ να γίνουν, αλλά μόνο σε περίπτωση που απολυθεί από άλλα Υπουργεία αντίστοιχος αριθμός Δημοσίων Υπαλλήλων. 
Η μισθοδοσία των εργαζομένων του Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα καλυφθεί.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απάντησε ότι οι απαντήσεις του Υπουργείου δεν μας καλύπτουν αφού τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ προδιαγράφουν την κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την μη καταβολή των δεδουλευμένων Πρόσθετων Αμοιβών, των απολύσεων, διαθεσιμοτήτων.
Γι’ αυτό θα προγραμματίσουμε στην αυριανή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου Δυναμικές Απεργιακές Κινητοποιήσεις.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                 ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Πηγή: ΠΟΕΔΗΝ