Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Προκλητική παρουσία ιδιωτικού συνεργείου ελεγκτών στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"



ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
 Προκλητική παρουσία ιδιωτικού συνεργείου ελεγκτών
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 26 Μάρτη την ώρα της αλλαγής της βάρδιας (2.30 – 3μμ) εμφανίστηκαν προκλητικά υπάλληλοι ιδιωτικού συνεργείου ελέγχου (διαπιστευμένου από το Υπουργείο και εγκεκριμένου από τη Διοίκηση) και περιδιάβηκαν κάποιους ορόφους του νοσοκομείου προκειμένου να ελέγξουν την παρουσία νοσηλευτών σε διάφορα τμήματα με βάση τα προγράμματα που τους παρέδωσε η Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (!!).
Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων πληρώνει αδρά «ελεγκτές» ιδιώτες με προφανή στόχο την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων ώστε από τη μια, πειθήνια να υλοποιούν τους στόχους του νοσοκομείου – επιχείρησης κι απ’την άλλη, να παρέχουν στις Διοικήσεις την «τεκμηρίωση» για τις επερχόμενες απολύσεις υγειονομικών.
Αν είχαν σκοπό να αξιολογήσουν το έργο των υγειονομικών και τα προβλήματα του νοσοκομείου θα έπρεπε να επικεντρώσουν τον έλεγχο στα εξής
  • Τα άνω των 15.000 ρεπό που χρωστά η Διοίκηση στους εργαζόμενους καθώς και τα ρεπό – ανάπαυσης μετά από εφημερίες που χρωστά στους γιατρούς (κυρίως, στους ειδικευόμενους.
  •  Τις κανονικές άδειες του 2012 που δεν έχουν δοθεί αφού δεν μπορούν αλλιώς τα τμήματα να δουλέψουν με τη στοιχειώδη ασφάλεια λόγω των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό. 
  • Τα κενά που ανέρχονται σε άνω των 1.500 με βάση το παρωχημένο Οργανόγραμμα της δεκαετίας του ’80. Σήμερα, βέβαια η εξέλιξη της επιστήμης, η ανάπτυξη τμημάτων και ειδικοτήτων και κυρίως, οι ανάγκες του πληθυσμού για περίθαλψη σημαίνει ότι λείπει πολλαπλάσιο προσωπικό. 
  • Τις ολοένα αυξανόμενες επαγγελματικές ασθένειες που υφίσταται το προσωπικό ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της παντελούς απουσίας μέτρων υγείας κι ασφάλειας. 
  • Τις άθλιες συνθήκες τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς ειδικά στις Γενικές Εφημερίες. 
  • Την ανεπάρκεια και την χαμηλή ποιότητα υλικών και φαρμάκων. 
  • Τις οφειλόμενες αμοιβές από δεδουλευμένες εφημερίες – νυχτερινά – αργίες τουλάχιστον τεσσάρων μηνών. 
  • Το γεγονός ότι κατά εκατοντάδες οι άνεργοι κι οι ανασφάλιστοι στερούνται την περίθαλψη αφού πρέπει να πληρώνουν ακριβά για εξετάσεις, νοσήλια κλπ.
Στο «όραμά» τους να δουλεύουμε απλήρωτοι και χωρίς ανάσα με το σύστημα… απόγευμα – πρωί – νύχτα χωρίς ρεπό σαν σύγχρονοι σκλάβοι στο όνομα της ΕυρωΈνωσης, του ΔΝΤ και των πολυεθνικών της υγείας ΑΠΑΝΤΑΜΕ: 
ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ !
Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης διευκρινίζουμε ότι όπου κι αν εμφανιστούν:
1. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Υπεύθυνοι για την τήρηση του ωραρίου, τις εργασίες κάθε τμήματος κλπ είναι ο Διευθυντής κι ο/η Προϊστάμενος/η.
2. Ενημερώνουμε αμέσως το ΔΣ του Σωματείου, καλούμε συναδέλφους από διπλανά τμήματα και δημιουργούμε κλίμα αντίστασης και ανυπακοής στους σφουγγοκωλάριους της τρόικα!
3. Η Διοίκηση έχει μεγάλη ευθύνη. Την καλούμε να ανακαλέσει την εργολαβία!
Δεν θα υποκύψουμε στα τσιράκια της πλουτοκρατίας. Τα συμφέροντά μας ως υγειονομικών είναι δεμένα με αυτά των ασθενών που θεραπεύουμε.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

Το Δ.Σ. του ΣΕΝΕ
27-3-201