Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ανούσια μερεμέτια μόνο στους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων.



Μπορεί το υπουργείο  Υγείας να ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων προτάσεις τροποποιήσεων στους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων (για να διορθωθούν τα «λάθη και οι παραλείψεις»  όπως ισχυρίζεται), αλλά μια ατάκα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, χθες στη Βουλή, ενισχύει τις πληροφορίες μας  ότι μόνο κάποια ανούσια μερεμέτια θα γίνουν αποδεκτά στα νεα οργανογράμματα και επιβεβαιώνει την άποψη ότι η  "σφαγή" οργανικών θέσεων,  τμημάτων, δομών  και υπηρεσιών των νοσοκομείων, μόνο σε «λάθη και παραλείψεις» δεν μπορεί να αποδοθεί. Ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή.

Απαντώντας ο Μάριος Σαλμάς  σε ερώτηση  βουλευτή (Ελευθέριου Αυγενάκη ) του κόμματός  του  για αύξηση του αριθμού των θέσεων ΤΕ Νοσηλευτών στο Βενιζέλειο- Πανάνειο Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) σε κάποιο  σημείο τόνισε:
 «Θέλω να ξεκαθαρίσω και κάτι τελευταίο. Σε κάθε περίπτωση οι Οργανισμοί είναι αυτοί. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν. Θα τους συγκρίνουμε με τις ανάγκες που θα προκύψουν και είμαστε εδώ να ξανασυζητήσουμε, να επανασχεδιάσουμε και να διορθώσουμε όλους εκείνους τους οργανισμούς, οι οποίοι -όπως φαίνεται στην πορεία- δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ξεκινάει το πιλοτικό πρόγραμμα, με βάση τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας και τα αιτήματα των διοικήσεων των Υγειονομικών Μονάδων κι αν χρειαστεί, θα κάνουμε διόρθωση».

Και είναι  προφανές ότι η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού δεν αφορά μόνο τους οργανισμούς  των νοσοκομείων  του Ηρακλείου Κρήτης.