Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση-Συλλαλητήριο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι



      Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 έλαβε χώρα η προγραμματισμένη Σύσκεψη   της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.
Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση  στο χώρο  της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη κάτω από το βάρος των  εφαρμοζόμενων  μνημονιακών πολιτικών  που συνυπέγραψαν  και συναποφάσισαν οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις με την   τρόικα .
Επίσης  εκτιμήθηκε ως σημαντική επιτυχία και ηχηρό  μήνυμα του λαού της Πρέβεζαςη συλλογή πάνω από 11.000  υπογραφών στο Ψήφισμα των Πολιτών Πρέβεζας. Ψήφισμα που έρχεται σε αντίθεση και σύγκρουση με τις σημερινές πολιτικές  συγκυβέρνησης- ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ στο χώρο της υγείας.

  Μετά από πλούσια συζήτηση αποφασίστηκαν
1.   Η παρέμβαση στην Διεύθυνση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την άμεση   επίλυση του ιδιαίτερα οξυμένου  ζητήματος της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας καθώς οι αντίστοιχες δομές βρίσκονται σε οριακή  κατάσταση
2. Η διοργάνωση  πανπρεβεζάνικης Συγκέντρωσης-Συλλαλητηρίου  στο χώρο του  Νοσοκομείου της Πρέβεζας,  την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι  και στη συνέχεια πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης. Να προταθεί στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, στα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα η κήρυξη στάσης εργασίας εκείνη την ημέρα    και η συμμετοχή  τους στην κινητοποίηση. Το ίδιο και στον εμπορικό σύλλογο.Επίσης να κληθούν με δημόσια ανακοίνωση όλοι οι επαγγελματικοί , επιστημονικοί, πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς  της πόλης και του νομού να συμμετάσχουν, Δημοτικά Συμβούλια  να στηρίξουν αυτό τον αγώνα.
Η γνωστοποίηση της κινητοποίησης  στους πολίτες της πόλης και του νομού να γίνει με όλα τα πρόσφορα μέσα (αφίσα, ραδιοφωνικά σποτς, τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, διαδίκτυο, μικροφωνικές).
3.   Η Διοργάνωση το αμέσως επόμενο διάστημα αντιστοίχων κινητοποιήσεων αλλά και εκδηλώσεων  στους δήμους  και χωριά  του νομού στους οποίους  εδρεύουν Κέντρα Υγείας, σε συνεργασία με τους κατοίκους αυτών , τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας αλλά και φορείς της περιοχής
4.   Η άσκηση πίεσης για συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα αλλά και κατοίκων της Πρέβεζας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου και θα κατατεθούν οι χιλιάδες των υπογραφών και τα αιτήματα  των συμπολιτών μας .
5. Ο συντονισμός της δράσης μας με τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής καθώς και με τις αντίστοιχες επιτροπές αγώνα ή άλλες αντίστοιχες  συλλογικότητες  όπου υπάρχουν.

ΠΡΕΒΕΖΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013