Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πάνω από 11.000 κάτοικοι της Πρέβεζας στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την Υγεία



          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
    Ηχηρό μήνυμα του λαού της Πρέβεζας για την Υγεία
Ηχηρό μήνυμα αποστέλλει ο λαός της Πρέβεζας  μέσα από την υιοθέτηση του Ψηφίσματος των Πολιτών Πρέβεζας.
Πάνω από 11.000 συμπολίτες μας (κι ο αριθμός συνεχώς ανεβαίνει, καθώς δεν έχουν συλλεχτεί όλα τα ψηφίσματα ακόμη) υπογράφοντας απαιτούν:
1) Δημόσιες, πλήρεις, δωρεάν και  υψηλού επίπεδου  υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  για όλους μας , χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς. Από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση.
2) Την αναβάθμιση του υπάρχοντος Δημόσιου Νοσοκομείου  Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας στο νομό μας
  • Mε γενναία και επαρκή χρηματοδότησή τους  από τον κρατικό προϋπολογισμό
  •  Τη στελέχωσή  τους με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Tον εξοπλισμό τους με τα απαραίτητα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και 
  • Την επέκταση των  παρεχόμενων υπηρεσιών τους, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες όλου του πληθυσμού της περιοχής μας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της . 
3) Καμία συρρίκνωση ή  κατάργηση υπηρεσιών , τμημάτων, κλινικών  του υπάρχοντος  Νοσοκομείου ή μείωση του προσωπικού του. Όχι στη  συγχώνευσή του ή υποβάθμιση του  ρόλου  του .
4) Την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου  δημόσιου νοσοκομείου  στην Πρέβεζα , πλήρως εξοπλισμένου και κατάλληλα στελεχωμένου που να καλύπτει  πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συμπολίτες που έσπευσαν να υιοθετήσουν το ψήφισμα.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους  και συμπολίτες μας , τα μέλη της επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, που έδωσαν τη μάχη διακίνησης του ψηφίσματος στην πόλη και τα χωριά.  

Το πρώτο βήμα έγινε.
Τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο  βήμα .
 Με τους πολύμορφους  αγώνες μας,  με τις κινητοποιήσεις μας θα απαιτήσουμε λύσεις τώρα, σε σύγκρουση με τις πολιτικές  συρρίκνωσης του ΕΣΥ που ακολουθεί η κυβέρνηση, με τις πολιτικές  επιχειρηματοποίησης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του, με τις επιταγές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ 

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακούσει τη φωνή των πολιτών
Πρέπει να πάρει θέση στα ξεκάθαρα αιτήματα του λαού της Πρέβεζας
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας  να ορίσει συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για την  Υγεία στην Πρέβεζα , των πολιτών και φορέων της Πρέβεζας

Καθώς  η κρίση στην Υγεία και στις δομές του ΕΣΥ βαθαίνει καθημερινά στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας, καλούμε τους συμπολίτες μας σε αγωνιστικό συναγερμό.
Καλούμε ανοικτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας για να συζητήσουμε , καθορίσουμε  και οργανώσουμε την παραπέρα πορεία του αγώνα μας για δωρεάν , υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς. Για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του νομού μας

Προσκαλούμε κάθε συμπολίτη μας να συμμετάσχει.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι τη νίκη.

Πρέβεζα Μάρτιος 2013
                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                    ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ