Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ανατροφή τέκνων με …εφεδρεία!




Ημέρα της γυναίκας χθες και η Βουλή των Ελλήνων αφιέρωσε ειδική συνεδρίαση για την ημέρα αυτή.
Ακούστηκαν πολλά.
Αλλά ανάμεσα σε αυτά, εντύπωση μας έκανε η "ρηξικέλευθη" πρόταση της (προερχόμενης από τη ΔΗΜ.ΑΡ.)  υφυπουργού  Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.
Όπου χωρίς περιστροφές πρότεινε άδεια ανατροφής τέκνων στο Δημόσιο…  μέσω εφεδρείας («τώρα που υπάρχει αυτή η  οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι») !

Αντιγράφουμε κατά λέξη το απόσπασμα της ομιλίας της ΚΛΙΚ ΕΔΩ
«Τι προτείνω συγκεκριμένα; Το προτείνω σε εσάς, για να πάει αλλού. Προτείνω οι γυναίκες να έχουν την ευχέρεια από τη δουλειά τους να λείπουν και να είναι κοντά στα παιδιά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Θα μπορούσαμε, παραδείγματος χάρη, τώρα που υπάρχει αυτή η  οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο δημόσιο και θέλουν να τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν με ένα voucher, με μία κάρτα».

Το κατάφερε και αυτό η…. «Αριστερά της ευθύνης»
Με ένα  σμπάρο δυο τρυγόνια.

Τώρα στο ερώτημα τι θα ταΐζουν αυτά τα τρία χρόνια « οι νεαρές γυναίκες που είναι στο δημόσιο», με το "μισό μισθό",  τα αποκτηθέντα τέκνα τους..
η υφυπουργός προτείνει..
Κουκουνάρες!!!!
Ή διαφορετικά: ελληνικά προϊόντα διατροφής με ..κουπόνι!