Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Απάντηση των Υγειονομικών Φορέων της Κέρκυρας σε δελτίου τύπου του Διοικητή του Νοσοκομείου



ΕΓΕΣΥΚ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΚΡΥΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΚΡΥΡΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑ 27/03/2013

Έκπληξη και λύπη μας προξένησε το χθεσινό δελτίο τύπου του διοικητή του νοσοκομείου που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ του νομού.
Τα συνδικαλιστικά όργανα του νοσοκομείου μάταια προσπάθησαν να λάβουν από την διοίκηση απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
Είναι νόμιμο ή όχι να λύνονται πολυετείς καταστάσεις και χρονίζοντα προβλήματα με έκτακτες διαδικασίες τύπου “εντέλλεστε”?
Σε ποιες ενέργειες προέβει η διοίκηση για να αποτρέψει η να βελτιώσει την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, τις συνθήκες δουλειάς και την απλήρωτη εργασία του προσωπικού?
Με ποιόν τρόπο προσπάθησε να στελεχώσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για να δοθεί τέλος στην παράτυπη και επισφαλή λειτουργία του?
Αντί απαντήσεων στα παραπάνω ερωτήματα να τι ακούσαμε

    Η χώρα περνάει δύσκολες ώρες
    Οι απλήρωτοι και εξουθενωμένοι εργαζόμενοι να μη μιλάνε γιατί υπάρχουν και άλλοι που είναι άνεργοι ( αυτό πάλι μήπως συνιστά έμμεση απειλή)?
    Όποιοι αντιδρούν στην ανέχεια και την εξαθλίωση παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια
    Οι νέοι γιατροί και εργαζόμενοι (ούτε κρίση ούτε βούληση έχουν )αλλά απλά παρασύρονται
    Και τέλος το παντελώς ανιστόρητο και αντιεπιστημονικό: Το νοσοκομείο δεν είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στον κερκυραϊκό λαό και με την επιστολή αυτή να πληροφορήσουμε και τον κ. Διοικητή πως αφού με πολιτικές αποφάσεις εξαθλιωθήκαμε πολιτικές θα είναι και οι αντιδράσεις μας. Ασφαλώς και όποιοι συντάσσονται και εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα υγειοκτόνες πολιτικές θα μας βρουν απέναντί τους.
Άλλη μια φορά επισημαίνουμε πως τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στην δημόσια υγεία στην Κέρκυρα δεν θα ταχθούν στο πλευρό όσων ανέλαβαν ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου ούτε θα επιζητήσουν λοβέρδειες ή άλλες εύφημες μνείες.
Την θανατική μας καταδίκη ούτε θα την αποδεχτούμε ούτε θα την χειροκροτήσουμε. Με τους συντονισμένους αγώνες του κερκυραϊκού λαού θα την αντιπαλέψουμε και θα την ανατρέψουμε.
Η ιστορία θα μας κρίνει όλους