Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κείμενο συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής



Σχεδόν 40 χρόνια κρατάει ο αγώνας που δίνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής (κυρίως στο 3ο πόδι, Μ. Παναγία, Αρναία, Ιερισσός κ.α.) ενάντια στην «ανάπτυξη» που κάποιοι αποφάσισαν για τον τόπο τους.
Το πλούσιο σε χρυσό, χαλκό και άλλα μεταλλεύματα υπέδαφος του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, έχει μπει από καιρό στο μάτι της Καναδικής Eldorado Gold.  Και ω! τι τύχη  να αγοράζεις από την Ελλάδα του σήμερα, που βρίσκεται σε κρίση, κυρίως λόγω διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και σε πλήρη παράδοση/υποδούλωση σε μεγάλα ξένα και εγχώρια συμφέροντα. Οι πολιτικοί μας χάρισαν έναντι ποσού 11 εκατ. Ευρώ τα μεταλλεία αξίας 25 δις Ευρώ, ενώ πρόσφατα ,παρότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, άρχισε παράνομα η καταστροφική μεταλλευτική δραστηριότητα.
Η φυσική αντίδραση των κατοίκων στην καταστροφή του τόπου τους (σύννεφο σκόνης αποτελούμενο από θειούχες ενώσεις βαρέων μετάλλων,  μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία και στο περιβάλλον , καταστροφή  της χλωρίδας και της πανίδας από ενδεχόμενη όξινη βροχή και  ρύπανση των υπόγειων υδάτων κ.α.) αντί να προβληματίσει τους κυβερνώντες, φανέρωσε για άλλη μια φορά ότι ζούμε μια κατάσταση πλήρους ανομίας, όπου έχει καταλυθεί το σύνταγμα και οι νόμοι (κρατική βία, παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων, συλλογή  δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) χωρίς απαγγελία κατηγορίας).
Στην κορύφωση αυτού του αγώνα στεκόμαστε αλληλέγγυοι και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για πραγματική ενημέρωση και αφύπνιση του κόσμου!

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ»