Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Ζακύνθου λόγω μειωμένου προϋπολογισμού του Ιδρύματος


Την απόφασή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του εξέφρασε, με επιστολή του στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και στο υπουργείο Υγείας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, Γιάννης Κομιώτης, καθώς το αίτημά του για αύξηση στον προϋπολογισμό του ιδρύματος δεν έχει εισακουστεί.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή παραίτησης, το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού, που είχε προβλέψει η διοίκηση της μονάδας, ανερχόταν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπουργείο Υγείας προβλέπει μόνο 1,2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία -τονίζει- σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, υπογραμμίζεται, είναι ότι το νέο κτίριο του Νοσοκομείου, που παραδόθηκε τον περασμένο καλοκαίρι, καταλαμβάνει πολλαπλάσια έκταση σε σχέση με το παλιό και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα λειτουργικά έξοδα, τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου.
 

Σημειώνεται πως σήμερα  στις 11.00 το πρωί, ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν γνωστές οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία του ιδρύματος.