Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ανοιχτή συσκεψη συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Νοσοκομείων, Επιτροπών Αγώνα και Υγειονομικών




ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 14/3, 7μμ στο αμφιθέατρο του Άγιου Σάββα

Συνάδερφε/ισα,

Το συντονιστικό των νοσοκομείων συνεδριάζει αυτή την Πέμπτη 14/3/13 ,7 μμ στο αμφιθέατρο του Άγιου Σάββα προκειμένου να αποφασίσουμε συλλογικά  τα επόμενα βήματα μας, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι νέοι οργανισμοί, οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα, η αθρόα συνταξιοδότηση υγειονομικών και το πλήρες πάγωμα των προσλήψεων ,τα ράντζα και η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, το πετσόκομμα των μισθών και τα απλήρωτα δεδουλευμένα μας, είναι τεράστιες  επιθέσεις που εξελίσσονται εδώ και τώρα.

ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ καταγγέλλουνε, συμπαραστέκονται, παρατηρούν και αναμένουν…
Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις μας στις 31 Γενάρη που χιλιάδες υγειονομικοί απέδειξαν με την συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση την διάθεσή τους συντονισμένα να κλιμακώσουν απέναντι στην κυβέρνηση της τρόικας, απαιτούνταν άμεσα αγωνιστική συνέχεια. Το ίδιο και μετά την πανεργατική της 20/2 που παρόλο που καμιά  ηγεσία δεν οργάνωσε την επιτυχία της, το μπλοκ των υγειονομικών ήταν από τα πιο μαζικά.

Χρειάζονται επιτακτικά και άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που να μην αφήνουν το κάθε νοσοκομείο να δίνει την μάχη μόνο του, ευάλωτα στις πιέσεις και στον ψεύτικο ρεαλισμό του ποιο νοσοκομείο, κλινική, τμήμα θα φαγωθεί και τι μπορούμε απλά να περισώσουμε.


Να ανοίξουμε τώρα το αγωνιστικό μέτωπο για την χρηματοδότηση της υγείας, των μόνιμων προσλήψεων, της απόρριψης των οργανισμών της τρόικας, των συγχωνεύσεων και των κλεισιμάτων.
Ο νέος γύρος πανελλαδικά συνελεύσεων , οι κινητοποιήσεις σε Αττικό μαζί με την τοπική κοινωνία, οι αναστολή των συγχωνεύσεων σε Ικαρία και Ιεράπετρα μετά τον ξεσηκωμό, οι επισχέσεις και ταυτόχρονα το πρωτοφανές δυνάμωμα της Αριστεράς στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ δείχνουν την δυναμική στα νοσοκομεία.

Στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κινητοποιήσεις  και ο συντονισμός μας πρέπει να βαδίσουμε πάλι για να σώσουμε τα νοσοκομεία και τις δουλειές μας, χωρίς να περιμένουμε τα χειρότερα (πόσο χειρότερα;) ή την "έκρηξη " ενός "νέου" κινήματος.
Το κίνημα είναι εδώ, μέσα στα νοσοκομεία μας και τις γειτονιές μας, μένει να το οργανώσουμε!
«Αν βγάλουμε τον Ιούνιο…» Αυτό το φόβο του Σαμαρά που εμπιστεύτηκε στους υπουργούς του, πρέπει να τον κάνουμε πραγματικότητα. 

Καλούμε σωματεία ,επιτροπές αγώνα, κάθε υγειονομικό στη συνέλευση του συντονιστικού ώστε από τα κάτω να ξεσηκώσουμε αγωνιστικά τα νοσοκομεία μας...


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ