Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις να αποσύρουν τα προγράμματα εφημεριών Μαρτίου.



Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2013

Προς
τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας

Τέσσερεις  μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί ΕΣΥ για τις τακτικές και οκτώ μήνες για τις πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησαν, ενώ ήδη βλέπουν το μισθό τους να εξαερώνεται από τις περικοπές του 3ου μνημονίου και την αυξημένη παρακράτηση φόρου.
Μάλιστα όσο περνά ο καιρός καθίσταται ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οριστικά απλήρωτες οι εφημερίες Νοεμβρίου 2012, ενώ η υπουργική απόφαση κατανομής κονδυλίων για τους μήνες Δεκέμβριο 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 ανακαλείται και διορθώνεται «λόγω λαθών», χωρίς όμως να εκταμιεύονται κονδύλια.
Η ΟΕΝΓΕ έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα για την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των εφημεριών και κατέθεσε κατ΄ επανάληψη την πρόταση επαναφοράς της πληρωμής τους με μισθοδοτικές καταστάσεις. Εις μάτην!
Μόνιμη επωδός στις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι πως όλα αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις.
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, ενώ διαφαίνεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να μετατρέψει τις εφημερίες σε υπερωριακό έργο χωρίς αποζημίωση. 
Ως πρώτο βήμα αντίδρασης η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη συνολική κατάσταση στο Νοσοκομείο τους και προχωρώντας σε κάθε ενέργεια που η Συνέλευση κρίνει πρόσφορη.
Ενισχυτικά στις παραπάνω ενέργειες καλούμε όλες και όλους τους γιατρούς να πρωτοκολλήσουν μέσω της Ένωσης ή της Πενταμελούς Επιτροπής έγγραφο προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κοινοποίηση στο Διευθυντή του Τμήματος και στο οποίο θα αναφέρουν ότι αιτούνται εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εφημέρευσης λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων εφημεριών.
Η ΟΕΝΓΕ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες σε συνεννόηση με τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας.  
Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.