Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ




ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ σήμερα από το υπουργείο υγείας ο κ. Λυκουρέντζος. Επίσημη δικαιολογία : είχε συνάντηση με τον … Τούρκο ομόλογό του (!) στο Μαρούσι. ΑΦΑΝΤΟΣ και ο Γ.Γ. κ. Καλίρης. Ήταν λέει τελικά και αυτός μαζί με τον υπουργό, ενώ αρχικά μας ειπώθηκε πως βρισκόταν εντός του γραφείου του στην Αριστοτέλους… Μάλλον τον κάλεσε για βοήθεια κάποια στιγμή αιφνιδιαστικά ο υπουργός, και έσπευσε να την «κοπανήσει» από την πίσω πόρτα … Πιθανότατα συμφώνησαν τις λεπτομέρειες για το σχέδιο εξαγωγής ειδικευμένων γιατρών από την Ελλάδα στην Τουρκία (!!) που είχε ανακοινώσει με καμάρι ο κ. Λυκουρέντζος πριν λίγες βδομάδες στην Κωνσταντινούπολη.
Οι σύμβουλοι του υπουργού κ.κ. Μπεντέας και Μπεχράκης που συνάντησαν τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ και των νοσοκομειακών συνελεύσεων ανακοίνωσαν πως η περίφημη τροπολογία – «γεφύρι της Άρτας» περί αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ … 
Κάμφθηκε –λέει- επιτέλους η λυσσαλέα αντίσταση του διαβόητου ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ υπαλλήλου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την κατάσταση … 
Όμως φευ … η τροπολογία τελικά θα «ξεμπλοκάρει» την αποζημίωση των δεδουλευμένων ΜΟΝΟ από 1-10-12 και μετά … δηλαδή ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ τόσο για τους ειδικευόμενους των πρώην ΙΚΑ που είναι 15 μήνες απλήρωτοι, όσο και για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας που έχουν οφειλόμενες περικοπές τακτικών εφημεριών από τους μήνες 1,2,3,6 και 7 του 2012… Και γι’ αυτό φταίει φυσικά ο γνωστός ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται σέρνει από την μύτη την κυβέρνηση, την τρόϊκα, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ευθύνεται για όλα τα στραβά της ιστορίας μέχρι τον κατακλυσμό του Νώε και το προπατορικό αμάρτημα …
Όμως την ίδια ώρα πάνω κάτω (1.20 μμ) ο κ. Λυκουρέντζος από το Μαρούσι, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους Τούρκους, έδωσε εντολή να διανεμηθεί δήλωσή του στα ΜΜΕ με την οποία ισχυρίζεται πως η τροπολογία που ΗΔΗ κατατέθηκε από κοινού με τον κ. Σταϊκούρα επιτρέπει την αναδρομική πληρωμή όλων των οφειλομένων μέχρι και «το τελευταίο ευρώ», χωρίς χρονικό περιορισμό. 
Στην προσπάθειά μας να διευκρινήσουμε ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΣΧΥΕΙ, αυτό που λέει ο υπουργός γραπτά (όλα τα δεδουλευμένα) ή αυτό που λένε οι εκπρόσωποί του προφορικά (μόνο τα δεδουλευμένα από 1-10-12 και μετά), πέσαμε τελικά πάνω στην αλήθεια γύρω στις 3μμ :  
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ, γιατί απλούστατα ως και εκείνη την ώρα ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Η ΠΛΑΚΑ, ζητήσαμε να μεταφερθούν στον υπουργό ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ τα εξής :
-Να δώσει άμεσα ενυπόγραφη εντολή – εξουσιοδότηση στους διοικητές των νοσοκομείων να πληρώσουν δύο μήνες οφειλομένων από τα διαθέσιμα των νοσοκομείων, αφού μετά την (όποια) νομοθετική ρύθμιση χρειάζονται τουλάχιστον 45 μέρες για να δοθούν χρήματα στους γιατρούς.
-Να ανασταλεί η γενική εφημερία των 3 νοσοκομείων του Πειραιά και του ΓΟΝΚ «Αγ. Ανάργυροι» όσο διαρκεί η επίσχεση ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Ήδη η αναστολή της αυριανής γενικής εφημερίας του νοσοκ. Νίκαιας έχει ζητηθεί επίσημα από τους συντ. διευθυντές και τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας λόγω της έκρυθμης κατάστασης που υπάρχει.
-Να φροντίσει για την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στα αλήθεια αντί να … «δεδουλεύει» το σύμπαν. Όσον αφορά το κονδύλι του 2013, οι αρμόδιοι ξέρουν πως σε 4 νοσοκομεία τουλάχιστον (Νίκαια, Τζάνειο, Αρεταίειο και ΓΟΝΚ πρέπει να αυξηθεί).
-Να νομοθετήσει την επαναφορά της διαδικασίας αποζημίωσης των εφημεριών στα ισχύοντα ως τον 11/2011

 … σε διαφορετική περίπτωση, από Δευτέρα ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ …