Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Προσλήψεις τέλος …for ever!


Έρχεται σήμερα ο Ρέππας  και αναφέρει μεταξύ άλλων  και τούτα σε δήλωσή του:
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
«Είναι μεγάλη η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων με κάθε σχέση εργασίας στο κράτος, στενό και ευρύτερο, τα δύο τελευταία χρόνια. 
Φθάνει περίπου τις 200.000. 
Ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι πιθανόν να γίνει ακόμη αυστηρότερος το 2012. Αντί να ισχύσει η αναλογία 1 προς 5 που αρχικώς προβλεπόταν, να έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων. 
Το ίδιο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος μέσα στο 2012, μπορεί τελικώς να μετατραπεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων.
Την ίδια στιγμή, όπως γνωρίζετε, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στο κράτος προωθείται η μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων που δεν κατέχονται σήμερα. Με την πολιτική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσα στο 2011, έχουμε πετύχει εξοικονόμηση ύψους 600 εκ. ευρώ για το τακτικό προσωπικό και 300 εκατ. ευρώ για τους συμβασιούχους».

 
Στη δήλωση αυτή του Ρέππα προσέξετε εκτός των άλλων και αυτό το «κατάργηση των οργανικών θέσεων που δεν κατέχονται σήμερα»..
Συνδυάστε το με αυτά που γράφαμε σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας  για τροποποιήσεις –αναμορφώσεις οργανογραμμάτων νοσοκομείων (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)και έχετε μπροστά σας όλο το σχέδιο...

Ως γνωστόν η συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων  νοσοκομείων της χώρας έχει πολλές  κενές οργανικές θέσεις -οφειλόμενες στην εδώ και πολλά χρόνια πολιτική υποστελέχωσης των νοσοκομείων που ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - οι οποίες τελευταία αυξάνονται ραγδαία λόγω του μεγαλου αριθμού αποχωρούντων υπαλήλων, ιδιαίτερα νοσηλευτών αλλά και  άλλων υγειονομικών.
Οπότε τώρα, όπως μας αποκαλύπτει ο Ρέππας, με την αναμόρφωση των οργανογραμμάτων θα καταργήσουν τις  κενές  οργανικές θέσεις, οπότε δεν θα υπάρχουν κενές οργανικές πλέον θέσεις, οπότε προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού στα νοσοκομεία τέλος…for ever,ενώ επίσης κινδυνεύουν να μηδενιστούν και οι προσλήψεις συμβασιούχων!


Τούτο  ειδικά για τα νοσοκομεία σημαίνει  ότι οι υγειονομικοί εκτός από  την φτώχεια,  θα έχουν να αντιμετωπίσουν και πολύ, μα πάρα πολύ  χειρότερες συνθήκες εργασίας.
Καθώς τα νοσοκομεία αδειάζουν από προσωπικό ( μιλάμε για αποχώρηση χιλιάδων εργαζομένων ετησίως ) κλείνουν πλέον και έστω αυτές οι ελάχιστες –ελαχιστότατες προσλήψεις.
Γιατί βέβαια ελαχιστότατες ήταν .
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν το 2011 για το χώρο της Υγείας είναι σύνολο  935 άτομα(!) εκ των οποίων: 

681 Ειδικευμένοι Ιατροί,
66 πληρώματα Ασθενοφόρων,
12 Τεχνικοί,
103 σε Διάφορες Ειδικότητες,
10 Βοηθητικό προσωπικό,
63 Νοσηλευτές

Και αυτά με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. στις 21/9/2011 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Η λύση λοιπόν  που θα επιλέξουν οι κυβερνώντες  για τα νοσοκομεία θα είναι:

ή τμήματα πλήρως υποστελεχωμένα και λειτουργούντα- κάποια μεγάλα τμήματα του 24ωρου- κάτω από κάθε επίπεδο ασφάλειας  
ή ένα νέο αυτή τη φορά σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων αλλά και καταργήσεων πολλών δεκάδων  νοσηλευτικών μονάδων.

Με βάση τη λογική τους -δηλαδή  να μη θιχτούν τα κέρδη του κεφαλαίου από την κρίση ,να ανοίξουν  νέους δρόμους για τη κερδοφορία του και να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στο λαό - εκτιμούμε ότι  πολύ σύντομα και πιθανά και μέσα στο 2012 θα επιλέξουν τη.. δεύτερη λύση.

Η ανατροπή της χούντας Κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και η παρεμπόδιση κάθε επίδοξου συνεχιστή παρόμοιας πολιτικής  είναι μονόδρομος και για το λαό  και για τους υγειονομικούς .