Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι προγραφές !
Χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να  "παρελάσουν" φέτος ,την ημέρα της επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτώβρη,  με το... χαρτί της απόλυσης στο χέρι ,  καθώς όπως αναφέρει  "το Βήμα":

Ως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου καλούνται οι διοικήσεις των οργανισμών, όπου θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία να καταθέσουν τις λίστες του προσωπικού που φεύγει.!!!

Η πρώτη κατεπείγουσα εγκύκλιος για την «εφαρμογή των νέων διατάξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία» ήδη έφυγε την Παρασκευή από το υπουργείο Υποδομών προς τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα των Γενικών Γραμματειών Δημοσίων και Συγχρηματοδοτούμεων Δημοσίων Έργων.

Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στους φορείς συμπεριλαμβάνονται και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών δημόσιες εταιρείες, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Η πρώτη «παρτίδα» αφορά στις διοικήσεις τους εξής φορείς:
- Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)
- Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)
- Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ
- Εταιρία Παγίων ΕΥΑΘ
- Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ)
- Αττικό Μετρό
- Ινστιτούτο Εκπαίδευσης κι Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου
- Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών
- Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
- ΔΕΠΑΝΟΜ
- ΘΕΜΙΣ
- Εγνατία Οδός
- ΕΥΑΘ
- ΕΥΔΑΠ

Τι λέει η εγκύκλιος
«Ύστερα από την ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» από τη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούμε αφού μελετήσετε ειδικότερα τα οικεία άρθρα 33 και 34 του ανωτέρου νόμου που αφορούν την προσυνταξιοδότικη διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, να αποστείλετε άμεσα (και όχι αργότερα από την 26 - 10 - 2011) τις αντίστοιχες καταστάσεις του προσωπικού των φορέων σας που εμπίπτουν στις ανωτέρω ρυθμίσεις».


Και για να μη μείνει   κανένας παραπονεμένος …


Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί και η συνέχεια με τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου, καθώς οι περισσότερες διοικήσεις έχουν ήδη δώσει σχετική προφορική εντολή στις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αναζητήσουν εάν εμπίπτει ή όχι το προσωπικό στα άρθρα 33 και 34 του νόμου.


Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον τίποτα  αλλο να χάσουν!
Τώρα είναι η ,ώρα  ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια , τις ποικιλόχρωμες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και τα κάθε λογής και χρώματος   δεκανίκια του καθεστώτος
Να βγουν στους δρόμους
Να συντονιστούν
Τώρα είναι η ώρα, κόντρα στις εκκλήσεις   υποταγής  και μοιρολατρίας κάθε συνδικαλιστικής και πολιτικής  γραφειοκρατίας,  να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πάρουν  την ζωή τους  στα χέρια τους.
Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να φτιάξουν τις δικές τους "αλυσίδες", που θα  αποκρούσουν τη σαρωτική επιθεση του κεφαλαίου στη χώρα  μας και θα περιφρουρήσουν τη ζωή της οικογένειάς  τους , το μέλλον των παιδιών τους,την ίδια την αξιοπρέπειά τους .
Να προχωρήσουν παντού σε καταλήψεις ,   να θέσουν παντού σε όλες τις γενικές συνελεύσεις , σε όλα τα σωματεία το αίτημα της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας με αίτημα κάτω η χούντα κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ καθώς και κάθε επίδοξος συνεχιστής της ίδια πολιτικής.

Κάθε εργαζόμενος που πετιέται στον καιάδα της εφεδρείας και της απόλυσης αποτελεί  ένα χτύπημα  ενάντια σε ολόκληρη την τάξη.