Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για την εκπαίδευση στην Πρέβεζα


          Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας


 Τα σχολεία «άνοιξαν», «γυμνά», χωρίς βιβλία για πρώτη φορά από το 1946 με την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ). 

 Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις εντολές της Ε.Ε. και της Τρόικας επιδιώκει να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους, σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν την έλλειψη αυτή με δικά τους έξοδα και ταυτόχρονα να «συνηθίσουν» στην ανυπαρξία βιβλίων στο όνομα του «νέου σχολείου».
Ένα  «νέο σχολείο» που λειτουργεί χωρίς εκπαιδευτικούς, με τμήματα των τριάντα μαθητών που στοιβάζονται σε άθλια κελιά χωρίς υποδομές κι εξοπλισμούς, με ενίσχυση της παραπαιδείας κι υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής . 
Ένα νέο σχολείο που θα λειτουργεί με ευθύνη της «τοπικής κοινωνίας» (βλ. γονείς, επιχειρήσεις, χορηγούς, σπόνσορες, Δήμους και Περιφέρειες), που θα είναι φτηνό για την κυβέρνηση, ακριβό για το λαό και κερδοφόρο για την πλουτοκρατία. 
Στόχος να ετοιμάσουν τους αυριανούς εργάτες που αγόγγυστα θα αποδεχτούν τα μεροκάματα πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και υγεία, χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο ή και σπίτι.
Οι περικοπές, οι συγχωνεύσεις, η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και των Διδασκαλείων Μετεκπαίδευσης , το κατ’ επίφαση Πανεπιστήμιο που δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, ούτε πανεπιστήμιο. 
Με δίδακτρα , μια και καταργείται η κρατική χρηματοδότηση, χωρίς πραγματική ελευθερία στη διδασκαλία, την όποια έρευνα και στη διακίνηση ιδεών. 
Με αφαίρεση από τα πτυχία και διπλώματα κάθε εργασιακού δικαιώματος που υπήρχε μέχρι τώρα για να εμπεδωθεί παντού το καθεστώς των Ατομικών Πάμφθηνων Ελαστικών και Ανασφάλιστων Συμβάσεων Εργασίας! 
Με στρατωνισμό της φοιτητικής ζωής!   
Με κατάργηση του Ασύλου!   
Με την όσο γίνεται μεγαλύτερη περιστολή και καταστολή του δικαιώματος του αγώνα και του ελεύθερου φοιτητικού συνδικαλισμού! 
Με άνοιγμα του δρόμου για εγκαθίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις Σχολές!
Μέσα σε όλα αυτά, η φτώχεια και τα χαράτσια,  η περιθωριοποίηση της νεολαίας,  η εργασιακή εφεδρεία, οι απολύσεις, νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, υφαίνουν τα κάγκελα μιας ατελείωτης φυλακής για χιλιάδες σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, γονείς. 
Μόνος δρόμος απόδρασης ο δρόμος του μαζικού, οργανωμένου και παρατεταμένου αγώνα.
Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα,  η Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας ενώνει τη θεωρία και την πράξη σε μια εκπαιδευτική Εκδήλωση - Συζήτηση με θέμα:

«Ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης.
Μύθος ή Πραγματικότητα; »

Θα συζητήσουν μαζί μας :
Σταύρος Κωνσταντακόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Κωνσταντίνα Ρέππα
Γραμματέας του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Σάββατο 15 Οκτώβρη, κι ώρα 7 μ.μ.
Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας
(μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση)