Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών προς όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους.(Νοσ.Ευαγγελισμός)


Πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών προς όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους.


Τα τελευταία 24ωρα συνεχίζει να εξαπολύεται ολομέτωπα η επίθεση από την κυβέρνηση προς την ελληνική κοινωνία με: 1) τα χαράτσια Εφορίας , 2) τέλος ακινήτου στη ΔΕΗ, 
3) νέο πολυνομοσχέδιο για α) την εργασιακή εφεδρεία/απολύσεις  και για β) το ενιαίο μισθολόγιο που αποδεικνύεται πλέον πεινολόγιο/φτωχολόγιο (όπου έχουμε νέες κάθετες μειώσεις) για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων αντίθετα με ό,τι μας προπαγάνδιζαν τα διάφορα παπαγαλάκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού («θα πάρουμε αυξήσεις εμείς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι» κλπ).
Από κοντά ετοιμάζονται και άγριες περικοπές και στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα καθώς επιδιώκουν κατάργηση κάθε έννοιας συλλογικής σύμβασης μετά από «πιέσεις της Τρόικας» (καθώς αυτοί «αντιστέκονται λυσσαλέα»!!).
Αυτή η πολιτική ενσαρκώνεται ειδικά και στην Υγεία καθώς είναι βέβαιο ότι δε θα γίνουνε καθόλου πλέον νέες προσλήψεις υγειονομικών. Αντίθετα δε, βεβαιωνόμαστε ότι επίκεινται και «εφεδρειακές» απολύσεις «πλεοναζόντων» υγειονομικών συναδέλφων παρά τις «καθησυχαστικές» δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου. Τον δρόμο δείχνει η πρεμούρα και το άγχος τους να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν από κοινού με την Τρόικα τους σχεδιασμούς και την σύσταση νέων Οργανισμών νοσοκομείων μαζί με συγχωνεύσεις κλινικών / περικοπές θέσεων.
Στον Ευαγγελισμό, ο νέος Οργανισμός που σχεδίασε η διοίκηση με την καθοδήγηση του υπουργείου καταργεί πάνω από 100 προσωποπαγείς θέσεις εργασίας, καθώς περιγράφει ότι οι εκάστοτε θέσεις εργασίας θα «καταργούνται μετά από την με οποιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των υπαλλήλων που τις κατέχουν». Μήπως βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο «εφεδρειακών» απολύσεων «πλεοναζόντων» συναδέλφων? Γιατί δεν προβλέπεται η μετατροπή των εν λόγω θέσεων σε οργανικές, καθώς και γιατί δεν γίνεται πρόνοια να δημιουργηθούνε και νέες οργανικές θέσεις που θα καλύπτονται εφεξής με μόνιμο προσωπικό χωρίς ιδιωτικά συνεργεία/εργολαβίες?
Είναι προκλητικά αντιλαϊκή και ανάλγητη η επιλογή να παραχωρηθούν κλίνες νοσηλείας του ΕΣΥ σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως είναι και παραμένει προκλητικά ανάλγητη η επιβολή «διοδίων»/εισιτηρίουυ των 5 ευρώ στα Εξωτερικά Ιατρεία, καθώς και η πρόθεση να νοικιάζονται πλέον εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου μέσω ΜΚΟ και να αμείβονται με ελεεινούς μισθούς  (625 ευρώ μεικτά)
Συνάδελφοι συναδέλφισσες ! Φτάνει πιά !!
Απέναντι σε όλη αυτήν την καταιγίδα απαντάμε αγωνιστικά, ανυπόταχτα, νικηφόρα !!

       Προχωρούμε σε  κατάληψη των γραφείων της διοίκησης,  και διακοπή όλων των τακτικών λειτουργιών του νοσοκομείου σε όλα τα τμήματα. Το Ίδρυμα θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας για τα αυστηρά επείγοντα περιστατικά και για την τακτική εφημερία.
       Απαιτούμε την απόσυρση του σχεδίου του νέου Οργανισμού, και την σύνταξη ενός νέου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και των υγειονομικών. Να μην κλείσει καμία θέση εργασίας, να γίνει μέριμνα να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις και να καλυφθούνε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμία θέση πλέον στα ιδιωτικά συνεργεία/εργολάβους.
       Συγκροτούμε Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα όπου θα μετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι που αντιτίθενται στην βάρβαρη αυτή πολιτική του Μνημονίου-ΕΕ-ΔΝΤ, που θα λογοδοτεί στη Γενική Συνέλευση, και που θα είναι αιρετή και ανακλητή ανά πάσα στη στιγμή από αυτήν.
       Προχωρούμε σε καθημερινή Γενική Συνέλευση όλοι οι εργαζόμενοι από σήμερα 11/10 έως και την Παρασκευή 14/10 για ενημέρωση για τα νέα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
       Συμμετέχουμε στην διαδήλωση στο υπΥγείας την Πέμπτη 13/10, 11.30πμ και στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ 11πμ-3μμ.
       Συμμετέχουμε στην παλλαϊκή πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 19/10/2011
       Προχωρούμε άμεσα σε κινήσεις για συντονισμό άλλα εργασιακά και κλαδικά σωματεία Υγείας που είναι σε κινητοποίηση και συμμετέχουμε σε κοινό συντονιστικό αγώνα μαζί με όλους τους δημόσιους  υπαλλήλους.

Είναι αδήριτη  ανάγκη η δημιουργία ενός ανεξάρτητου ταξικού  κέντρου αγώνα που θα συνενώνει σε μια κοίτη ποταμού  όλους αυτούς τους αγωνιστικούς χειμάρρους από όλα αυτά τα τμήματα  των εργαζομένων που μάχονται.


       Να φύγουν τώρα Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΤΡΟΪΚΑ,  ΔΝΤ, όσοι στήριξαν αυτή την πολιτική και κάθε επίδοξος διαχειριστής της.
       Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό).
       Να ανατραπούν  ΟΛΑ τα βάρβαρα μέτρα.
       Απαιτούμε άρνηση – διαγραφή του χρέους. Έξω από την ΕΕ και το ευρώ.
       Ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

Εμπρός Λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι,
ο μόνος δρόμος είναι Αντίσταση και πάλι!


Αγωνιστική Πρωτοβουλία Υγειονομικών