Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Έβγαλαν τους λαγούς τα διαπλεκόμενα




Όσο θα βαθαίνει η κρίση , όσο το κεφάλαιο  και η κυβέρνηση μαζί με τα εξαπτέρυγα τους (ΜΜΕ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη)  θα εντείνουν την επίθεση τους  ενάντια σε ολόκληρη σχεδόν την ελληνική κοινωνία , όσο θα βαθαίνει η φτώχεια και θα επεκτείνεται η εξαθλίωση των εργαζομένων, τόσο θα εντείνονται   και οι διεργασίες και πολιτικές ανακατατάξεις μέσα στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτές οι ανακατατάξεις επιταχύνονται κάτω από τη πίεση που ασκεί το  επερχόμενο τσουνάμι του εργατικού κινήματος. 
Ήδη παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα, καθώς μεγάλα τμήματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απελευθερώνονται απεγκλωβίζονται  από τα ιδεολογικά και πολιτικά δεσμά του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)
Αυτή η διαδικασία έχει επίδραση , ασκεί αντίστοιχη πίεση ακόμη  και στο μεσαίο και κατώτερο στελεχιακό δυναμικό  αυτών των κομμάτων, καθώς και στα απλά μέλη τους,  στους συνδικαλιστές τους κλπ.  έστω και αν αυτό δεν εκφράζεται σε "διαφοροποιήσεις" και στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Άλλοι γιατί παρά το ότι συνέβαλαν τα μέγιστα,   με διάφορους τρόπους και ο καθένας από το δικό του μετερίζι ,  στην επιβολή πάνω στη κοινωνία αυτής της βάρβαρης πολιτικής,  βλέπουν τώρα  αυτή ακριβώς την πολιτική να στρέφεται σαν το Κρόνο και να τρώει τα δικά της παιδιά.
Άλλοι  γιατί βλέπουν ότι η κοινωνική βάση πάνω στην οποία στήριξαν την πολιτική τους καριέρα και σταδιοδρομία, αλλά και… την οικονομική τους ευμάρεια(!),  τους έχει στείλει τα χαιρετίσματα..και ψάχνουν την  κολυμβήθρα του Σιλωάμ...
Άλλοι γιατί δεν είναι και δεν θα είναι  εύκολο πλέον το επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς τη βουλευτική ασυλία, χωρίς τους μπράβους και τα θωρακισμένα οχήματα  να κυκλοφορούν μέσα σε μια κοινωνία που την έχουν στείλει στη κόλαση.
Άλλοι γιατί όντως κατάλαβαν ότι είχαν πάρει τη ζωή τους λάθος…

Τα μεγάλα αφεντικά έχουν σαφή εικόνα γι αυτές τις εξελίξεις..
Ξέρουν ότι ο Παπανδρέου , ο Βενιζέλος  και Σία  έχουν πολιτικά ξοφλήσει.
Ξέρουν ότι ο Αντωνάκης ο Σαμαράς, παρά τα διαπιστευτήρια  που  κάθε τόσο τους δίνει ότι θα συνεχίσει στην ίδια ρότα, είναι "πολύ λίγος" για το έργο που θέλουν να επιτελέσει και σε λίγους μήνες, ακόμη και στο ενδεχόμενο να κυβερνήσει, θα σαρωθεί από το λαϊκό εργατικό τσουνάμι.
Για αυτό αναζητούν άλλες λύσεις,  σαν καλοί μάνατζερς ψάχνουν από διάφορους χώρους να μαζέψουν τα «καλλίτερα παιχτρόνια» για να φτιάξουν την ομάδα που θα τελειώσει τη δουλειά,.
Μαζεύουν τους πιο αποφασισμένους  καμικάζι -ταλιμπάν του κεφαλαίου από το πολιτικό προσωπικό.
Γι αυτό και έβγαλαν τους λαγούς, τους κράχτες ( Λοβέρδο-Ραγκούση Διαμαντοπούλου ) στο κουρμπέτι σήμερα
Από τη μια για να  ασκήσουν πίεση στο κομματικό   μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και στην κοινοβουλευτική  του ομάδα  και από την άλλη  για να δηλώσουν την εκκίνηση των διαδικασιών μονταρίσματος της νέας ομάδας , του νέου αποσπάσματος θανάτου των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτό το χαρακτήρα είχε η σημερινή παρέμβασή   τους