Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ


             
Η Ε.Ι.Ν.Α. καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την φασιστικής μεθοδολογίας και εντελώς απαράδεκτη απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» το οποίο -προφανώς εφαρμόζοντας τις επιθυμίες του Υπουργού Λοβέρδου- έθεσε σε αργία τους γιατρούς του Παιδοκαρδιοχειρουρικού και τους παραπέμπει και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 1ης Υ.Πε Αττικής για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν το κλείσιμο της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Δημόσιας Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας!

Οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» διασύρθηκαν με τον πλέον επαίσχυντο και παραληρηματικό τρόπο (ψευδείς αναφορές και ανύπαρκτες ΕΔΕ) από τον υπουργό Υγείας στη Βουλή και σήμερα ανέλαβαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παπασάββας και ο γνωστός από ανάλογα κατορθώματα Α. Μουσιώνης να παίξουν το ρόλο του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Ούτε στις πιο βάρβαρες δικτατορίες δεν καταδικάζουν κάποιον χωρίς να του ζητήσουν – έστω για τα μάτια του κόσμου- να απολογηθεί. Κι όμως, στο ΕΣΥ του συνταγματολόγου Α. Λοβέρδου θέτουν επιστήμονες σε αργία και τους δρομολογούν με συνοπτικές διαδικασίες για το πειθαρχικό συμβούλιο αναπολόγητους, σε μια επίδειξη ισχύος και ακραίας πολιτικής χυδαιότητας.

Οι διωκόμενοι γιατροί δεν κλήθηκαν σε καμία απολογία, ούτε τους ζητήθηκε από κανέναν να εκφράσουν άποψη για τα όσα  ακούστηκαν στην Βουλή και εν συνεχεία στα ΜΜΕ. Ενημερώθηκαν για την απόφαση του Δ.Σ. από τα ΜΜΕ!

Είναι εξοργιστικό ότι την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, Έλληνες πολίτες βιώνουν καταστάσεις που έχουν να σημειωθούν στην Ελλάδα από την προηγούμενη κατοχή και συγκεκριμένα την «αποστολή στο απόσπασμα» χωρίς δίκη, χωρίς ακρόαση και χωρίς καμία δυνατότητα υπεράσπισης. Η απόφαση αναστολής άσκησης των καθηκόντων τους και η παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με τον τρόπο που εκτελέστηκε είναι μια ακόμα έσχατη χειρονομία από μια πανικόβλητη κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε έλεγχο αλλά και κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Βέβαια, κατανοούμε πλήρως τους σκοπούς των ενεργειών αυτών, ήτοι την απομάκρυνση αυτών που στέκονται εμπόδιο στο κλείσιμο του μοναδικού Δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουρικού κέντρου της χώρας. Ο Υπουργός Λοβέρδος επιλέγει να αφήσει τα πάσχοντα παιδιά στο έλεος των ιδιωτικών κέντρων ή του Χάρου αν δεν διαθέτουν οι γονείς τα απαραίτητα κεφάλαια!

Το σημερινό αυτό περιστατικό έρχεται να συμπληρώσει τις προηγούμενες διώξεις κατά νοσοκομειακών γιατρών με ανερμάτιστες και αβάσιμες κατηγορίες. Δεν αρκούσε ή δίωξη κατά γιατρού του Γ.Ν.Α. «Αττικόν» για νοσηλεία ασθενούς σε ράντζο ελλείψει διαθέσιμης κλίνης – ενώ η ευθύνη για την έλλειψη κλινών είναι του Υπουργείου. Ούτε αρκούσε η παραπομπή στην δικαιοσύνη των γιατρών της Ένωσης Ξάνθης επειδή κατήγγειλαν ελαττωματική λειτουργία ιατρικού υλικού – ασχέτως αν αυτό αποδείχθηκε με τον πιο έντονο τρόπο όταν κινδύνεψαν ζωές νεογνών! Σε λίγο θα κατηγορηθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και για το κάψιμο του Ράιχσταγκ! 

Θεωρούμε ότι τα περιστατικά αυτά δεν έχουν άλλο σκοπό από την απαξίωση του σώματος των νοσοκομειακών γιατρών που επιδιώκει ο Υπουργός Λοβέρδος προκειμένου να προωθήσει τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας όπως απαιτούν τα συμφέροντα  του κεφαλαίου. Είναι μια πράξη απαξίωσης και τρομοκράτηση των νοσοκομειακών γιατρών για να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η κατεδάφιση του ΕΣΥ. Την απαξίωση των νοσοκομειακών γιατρών την επιδιώκει με την Γκεμπελική συνταγή ότι πετώντας συνεχώς λάσπη όλο και κάτι θα «κολλήσει». Την τρομοκράτηση με ενέργειες σαν τις προαναφερθείσες.

Οι μεθοδεύσεις όμως αυτές δεν μας πτοούν αλλά ούτε θα μείνουν και αναπάντητες.

Η Ε.Ι.Ν.Α. καλεί όλες τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών να αντιδράσουν μαχητικά και την ΟΕΝΓΕ να συντονίσει τις απαιτούμενες και σκληρές αντιδράσεις όλων μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε επειδή στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για τον δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας στην Ελλάδα παρά τις αντίθετες επιδιώξεις της κυβέρνησης και των εντολέων της.

                                 
                                   Για την Ε.Ι.Ν.Α.

 
Ο Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

 Γιαννάκενας Κων/νος                         Γιακουμής Τάσος