Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ Θ -ΚΑΤΑ (θ) ΛΗΨΗ



Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου των Ιατρών  και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αυτό είναι σε κατάληψη από 26 Οκτώβρη 2011
 


Η ζωή, όπως την ξέραμε, τελείωσε για πάντα. Καθημερινά μοιραζόμαστε το φόβο και το άγχος για το αύριο. Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης μας οδήγησε σε μια νέα πραγματικότητα χωρίς καμιά διέξοδο. Την πραγματικότητα όπου ο μισθός μας θα είναι της τάξης των 600 ευρώ, θα απολυθεί μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε, τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι ανύπαρκτα, η υγεία και η παιδεία για όσους μπορούν να την πληρώσουν.
Την ίδια στιγμή η χώρα είναι παραδομένη σε ξένα διευθυντήρια, η βουλή επικυρώνει νομοσχέδια που συντάσσονται στην ουσία εκτός συνόρων με την καθοδήγηση ντόπιων συνεργατών τους, ενώ οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι»  μας, μας  αντιμετωπίζουν σαν πρωτόγονη αφρικανική φυλή και για αυτό μας έστειλαν ως φύλαρχο τον αξιότιμο κο Χορστ Ράιχενμπαχ.
Και όλα αυτά γιατί; Για την διάσωση του τραπεζικού κεφαλαίου, για να αυξηθεί το κέρδος των δανειστών, γιατί έτσι απαιτούν οι περίφημες «ανώνυμες» αγορές. Τίποτα από τα χρήματα που μας κλέβουν δεν μένει στα κρατικά ταμεία.
Ο χώρος της υγείας δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω για αυτό μπήκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο της επίθεσης. Για το λόγο αυτό επιλέχτηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Τροικανότερος υπουργός, που μετά το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος ήρθε να συνεχίσει το «έργο» του στην υγεία!
Ο κατ’ όνομα Υπ. Υγείας  που ενώ παραληρούσε ρατσιστικά στη βουλή εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, φρόντισε να διορίσει ο ίδιος την γυναίκα του στο δημόσιο(!!!) ως άξιος εκπρόσωπος ενός σάπιου πολιτικού προσωπικού.

              Τι έχουμε δει μέχρι τώρα από το πλούσιο έργο του:
Απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ,πάγωμα προσλήψεων μέσα από την γνωστή αναλογία 1:10, εισιτήριο στα ΤΕΠ και στα τακτικά ιατρεία, απογευματινά ιατρεία ιδιωτικού τύπου, περικοπές υπερωριών, κλείσιμο νοσοκομείων. Η απίστευτης έκτασης μείωση των δημοσίων δαπανών που προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο αλλά και η υπαγωγή των νοσοκομείων στον Καλλικράτη προοιωνίζουν ακόμη χειρότερες μέρες...

         Το πλούσιο έργο της κυβέρνησης στην Υγεία συνεχίζεται…
 Σε μία εποχή που η προσέλευση στο ΕΣΥ αυξάνεται μέρα με τη μέρα, το Υπουργείο Υγείας «υπόσχεται» λιγότερα νοσοκομεία και λιγότερες κλίνες! Αυτό το διάστημα επιχειρείται εν κρυπτώ και μακριά από τον έλεγχο των εργαζομένων δραστική αλλαγή των οργανογραμμάτων όλων των νοσοκομείων της χώρας που οδηγούν στα νοσοκομεία των 3 τμημάτων! Τι θα σημάνει αυτό: περικοπές προσωπικού με τη κατάργηση των οργανικών θέσεων και προετοιμασία για την εργασιακή εφεδρεία-απόλυση ΚΑΙ για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε δεύτερο χρόνο. Τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν από αυτή τη πολιτική το Υπουργείο επιχειρεί να τα επιλύσει με την εισαγωγή της εφημερίας τομέα, και βάρδιας τομέα. Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται δραματική χειροτέρευση της παρεχόμενης περίθαλψης και εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών  εκτός των ορίων της ανθρώπινης αντοχής. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παραχωρεί χωρίς ντροπή μέσα από ειδικές συμφωνίες που προβλέπουν χαμηλότερο νοσήλιο από ότι χρεώνεται στα δημόσια ταμεία κλίνες και τμήματα νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με μόνο κερδισμένο τις ίδιες. Βάζει τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να δουλεύουν για το κέρδος των ιδιωτών.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, με το ενιαίο-πτωχολόγιο η κυβέρνηση εξαπολύει τη μεγαλύτερη μισθολογική επίθεση σε όλο το δημόσιο τομέα δημιουργώντας πλέον εργαζόμενους των 660 ευρώ και μέσα στα νοσοκομεία (πρωτοδιόριστος ΥΕ παίρνει λιγότερο από 590€). Μετά από τερατώδη ψέματα από πλευράς κυβέρνησης, περί αυξήσεων στους χαμηλόμισθους, η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου διέλυσε όλες τις αυταπάτες, επιφυλάσσοντας τεράστιες απώλειες για όλους τους υγειονομικούς και κυρίως στους χαμηλόμισθους. Ταυτόχρονα, τα χαράτσια έγιναν τρία, το αφορολόγητο έπεσε στις 5000 με αποτέλεσμα περαιτέρω αύξηση της παρακράτησης από 1/1/2012 και αντίστοιχη μείωση των μισθών. Επιπρόσθετα, το υπουργείο με διάφορα προσχήματα αρνείτε στην ουσία να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα των εξαιρέσιμων και αργιών. Όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν κατάληψη για να μην εκδοθούν τα χαράτσια της ΔΕΗ βρήκαν σε λιγότερο από 24 τον τρόπο να τα εκδώσουν, στην περίπτωσή μας 4 μήνες τώρα κάνουν τους Κινέζους.( το ίδιο παραμύθι ακούγεται και για την μισθοδοσία Νοέμβρη-Δεκέμβρη)

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αν σήμερα δεν αντιδράσουμε το να χάσουμε το σπίτι μας θα είναι το λιγότερο που θα μας συμβεί. (άλλωστε το προανάγγελλαν λέγοντας ότι «θα δώσουμε μάχη να μην χάσουν το σπίτι τους…»)

Ήρθε η ώρα να φύγει η κυβέρνηση που υπηρετεί το τραπεζικό κεφάλαιο και τους διεθνείς κερδοσκόπους. Δεν πρέπει και δεν θα θυσιαστούμε για κανένα τοκογλύφο, για κανένα σύστημα που δεν υπηρετεί τις κοινωνικές  και ατομικές μας ανάγκες.

Η νέα πραγματικότητα γίνεται αφορμή να βρεθούμε ξανά, να κοιτάξουμε τις προτεραιότητες και τις αξίες μας. Να δούμε που θέλουμε να πάμε την ζωή μας, τι θέλουμε να γράφει αργότερα η προσωπική και συλλογική μας ιστορία. Να στήσουμε μαζί μια καινούρια δημοκρατική και αξιοκρατική κοινωνία.

Να βάλουμε από την αρχή τους κανόνες,  μαζί, γιατί μόνο εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες μας. Γιατί εμείς είμαστε η ζωή. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κοινωνία. Χωρίς εμάς δεν υπάρχουν όλοι αυτοί -που παίζοντας οικονομικά παιγνίδια, - ακυρώνουν δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά για να κερδίζουν οι λίγοι.

Αντίθετα με ότι μας πιπιλίζουν το μυαλό η Ελλάδα  είναι μια πλούσια και όμορφη χώρα (ναυτιλία, ορυκτό πλούτο, τουρισμό, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ)   και κυρίως με φιλότιμους και περήφανους ανθρώπους.  Όλοι μαζί μπορούμε. Και αυτό θα κάνουμε τις επόμενες μέρες.

Η συνέλευση εργαζομένων σήμερα 25 του Οκτώβρη 2011 αποφασίζει:

*    Την κατάληψη μαζί με τον Σύλλογο ιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

*    Με την κατάληψη μας στέλνουμε το μήνυμα ότι το Νοσ. Μυτιλήνης περνά στη διαχείριση αυτών που χρόνια τώρα το στηρίζουν  με τον ιδρώτα τους και προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να προσφέρουν το αγαθό της υγείας στο λεσβιακό λαό.

*    Με την κατάληψη θα διασφαλίσουμε πρώτα από όλα την άριστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών και την   δωρεάν πρόσβασης των ασθενών στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

*    Με την κατάληψη  θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση απώλεσε τη λαϊκή νομιμοποίηση. Και ότι η το μόνο που μπορεί να προσφέρει στη χώρα, είναι να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Μυτιλήνη 25-10-2011