Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Εικόνες από το παρελθόν, για τα προσεχώς;… δυστυχώς!



Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τούτα που ζούμε , που βλέπουμε να ξετυλίγονται μπροστά μας  είναι σκηνές από κάποια ταινία που την έχω ξαναδεί πολλές  φορές  ή είναι η ρεουσα  πραγματικότητα.
Και επειδή η λογική μου λέει ότι είναι  η πραγματικότητα, τότε από σήμερα είμαι οπαδός του δόγματος " η ιστορία επαναλαμβάνεται".
Τι θέλω να πω;
Θα το  αφήσω  να φανεί στο τέλος..

Γιατί σήμερα με αυτά  που έλαβαν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος,  χάθηκε το κύριο.
Και το κύριο είναι ότι συντεταγμένα  μια συμμορία, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ( με βαριά καρδιά ,  πόνο ψυχής και.. συνειδησιακά προβλήματα!) ψήφισε ένα νόμο  πραγματικά σφαγείο για  τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων!
Οι επιπτώσεις του θα είναι  τραγικές, εφιαλτικές  για τις ζωές του Ελληνικού λαού.
Ίσως αυτό  δεν έχει ακόμη συνειδητοποιηθεί από κάποιους. ..

Όπως κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει από αυτό εδώ  το ιστολόγιο, έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση  -καμικάζι αποφασισμένη   να μας "παίρνει τα μέτρα", όσο θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας. Είναι ταξική της  επιλογή .
Δεν πρόκειται  να κάνει καμία παραχώρηση όσο θα βρίσκεται στην εξουσία
Η μόνη περίπτωση να σταματήσει είναι  να ανατραπεί.
Γι αυτό και δεν έχουν πλέον νόημα στη φάση που βρισκόμαστε   οι ξεχωριστοί κλαδικοί αγώνες. 
Οι γενικές πολιτικές διακλαδικές απεργίες , είναι μονόδρομος.
Και σήμερα φάνηκε ότι αυτή τη κυβέρνηση θα τη ρίξει το  λαϊκό κίνημα  μόνο  με μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας,με γενικό μπλακ άουτ,  γενική ανυπακοή και το λαό συνεχώς  για μέρες στους δρόμους,  με αίτημα τη πτώση της κυβέρνησης  και το διώξιμο της  ΕΕ και του ΔΝΤ από τη χώρα.

Η μεγάλη επιτυχία της 48ωρης απεργίας, οι πολύ μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός μας είναι πλέον αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας που επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.


Σήμερα όμως φάνηκαν και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας σε αυτό το δρόμο
Δεν είναι μόνο η εργοδοτική τρομοκρατία
Δεν είναι μόνο η τακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού
Δεν είναι μόνο η πλύση εγκεφάλου των καθεστωτικών ΜΜΕ
Δεν είναι μόνο η κρατική καταστολή που θα ενταθεί, θα αναβαθμιστεί το επόμενο διάστημα

Είναι και οι προβοκατόρικοι  και παρακρατικοί μηχανισμοί που-  ω του θαύματος- εμφανίζονται  σε κάθε κρίσιμη  στιγμή του κινήματος. (Θυμηθείτε και  την υπόθεση της Μarfin).

Είναι και  οι ομάδες τυφλής βίας που ξεσπούν επί δικαίων και αδίκων. Και σήμερα η επίθεση με μολότωφ και  κομμάτια μάρμαρο,  ενάντια   σε εργάτες , σε διαδηλωτές, άσχετα από το ποιος προκάλεσε τη σύγκρουση , αποτελεί πράξη εγκληματική, πράξη αδιανόητη  για το μαζικό κίνημα. Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, πρόκειται για  μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Είναι όμως και οι  βαθύτατα λαθεμένες πρακτικές αυτών (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ)  που έχουν αυτοχριστεί σαν ο εκλεκτός λαός του θεού στο εργατικό κίνημα ( ο "αυθεντικός ταξικός πόλος") που θεωρούν το κίνημα  κάτι σαν ιδιοκτησία τους, τις πλατείες ιδιοκτησία τους, η οποία τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν μέχρι  και… face control (!)  στην πλατεία Συντάγματος.
Στη συγκέντρωση στο  Σύνταγμα σήμερα  ήταν δεκάδες  χιλιάδες λαού που είχαν κληθεί από δεκάδες συλλογικότητες ομοσπονδίες και σωματεία.
Ουδείς λοιπόν είχε το δικαίωμα   να αυτοχριστεί σε πορτιέρη και ταξιθέτη  της πλατείας και «περιφρούρηση» .

Και  φαίνεται ότι αυτή η πρακτική  στο Σύνταγμα  από το συγκεριμένο πολιτικό χωρο δεν ήταν τυχαία,  γιατί είχαμε και κάποια άλλα άσχημα σημάδια όπως στα Γιάννενα και σε άλλες πόλεις  της Ελλάδας
Και τα σημάδια αυτά δείχνουν  ότι κάποιοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα στη χώρα  ή αυτά ξεφεύγουν από τα μοντέλα των  θεωρητικών  τους επεξεργασιών..
Οπότε …
Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!
Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, τότε σύντομα  θα αναμετρηθούν με τις επιλογές τους και τις συνέπειές τους .

Οι ύμνοι των καθεστωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης απέναντί  τους πρέπει κάτι να λένε…