Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών:Εξέγερση στις παρελάσεις


Φρύαξαν τα "μαύρα κοράκια" της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ σήμερα με τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις παρελάσεις, που πήραν την μορφή πραγματικής ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ενάντια στη χούντα κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Τούς αφιερώνουμε την παρακάτω ανακοίνωση που μοιραζόταν σήμερα σε γειτονιές της Αθήνας.
--------------------------------------

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !
Φίλες, φίλοι
Ακτίδες ελπίδας προβάλλουν, και αρχίζουν να διώχνουν το ζοφερό σκοτάδι που σκεπάζει τη χώρα.
Ο γίγαντας λαός ξεσηκώνεται. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι πλημμύρισαν τους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα απαιτώντας να φύγει τώρα η κυβέρνηση της ξεφτίλας, των δωσίλογων, και μαζί της να πάει στα τσακίδια η τρόϊκα των τοκογλύφων, των τραπεζιτών, του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. 
Έδειξαν ότι δεν «μασάνε» από την κρατική και παρακρατική καταστολή, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, τις συλλήψεις, τις προβοκάτσιες.
Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο, αρχίζουν να αναζητούν την δική τους ελπίδα για το μέλλον στις κινητοποιήσεις του Ελληνικού λαού.
Ο κόσμος που απεργεί και διαδηλώνει απεγκλωβίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς από την κυρίαρχη πολιτική. 
Δηλώνει την απέχθειά του για το αστικό πολιτικό σύστημα. 
Εκδηλώνει την απελευθέρωσή του από σωρεία συντηρητικών ιδεολογημάτων. Κατανοεί ολοένα και μαζικότερα ότι δεν υπάρχουν «ενδιάμεσες» λύσεις.
Οι κυρίαρχες δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ του ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικό οδηγούν τον ελληνικό λαό σε μια άνευ όρων ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 
Μήνα – μήνα, μέτρο – μέτρο, δόση – δόση η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε το απίστευτο. Να χρεοκοπήσει πρώτα ο λαός δήθεν για να … «σωθεί η χώρα», και τελικά να χρεοκοπήσει και η χώρα ! 
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτά που γίνονται εδώ και δύο χρόνια στοχεύουν αφ’ ενός στην διασφάλιση των δανειστών – μεγαλοτοκογλύφων και αφ’ ετέρου στην πλήρη ερήμωση της χώρας από εργασιακά δικαιώματα.
Ανεργία, πείνα, κρύο απειλούν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Παιδάκια λιποθυμούν από την πείνα σε δημοτικά σχολεία. Για πρώτη φορά μετά το 1946 η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς βιβλία. 
Κάθε μέρα νέοι φόροι και χαράτσια, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέες απολύσεις, νέα λουκέτα, νέες περικοπές και ο κατήφορος δεν φαίνεται να έχει τέλος. 
Τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά χείλη μιλούν για «ελληνική τραγωδία» στην δημόσια υγεία και την περίθαλψη.
Από την άλλη οι δανειστές τοκογλύφοι, τα κοράκια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν έχουν χάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τα «κερατιάτικα» θαλασσοδάνεια και τους υπέρογκους τόκους. Και έχουν το θράσος να ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ εδώ και δύο σχεδόν χρόνια τον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους. «Τεμπέληδες», «απατεώνες», «χαραμοφάηδες», «φοροφυγάδες» αποκαλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες …. Φυσικά κουβέντα δεν λένε για τους τραπεζίτες, τους καπιταλιστές, τους κάθε λογής κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες», τους μεγαλοεργολάβους της ολυμπιάδας, τους ζιμενάδες και τους Χριστοφοράκους, τους «κουμπάρους» των δομημένων ομολόγων. Έχουν στα όπα – όπα όλους αυτούς που τσέπωσαν τα δάνεια και τα μετέτρεψαν σε βίλες, σε κότερα και σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Αυτοί είναι … «επενδυτές» που πρέπει να «ενθαρρυνθούν» να «επιστρέψουν τα κεφάλαια στη χώρα», δηλαδή να πάνε οι μισθοί στα 400 ευρώ χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις για να αγοράσουν οι κλέφτες όλη τη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα κλεμμένα που φυγάδευσαν στο εξωτερικό!
Ο θλιβερός πρωθυπουργός της δωσίλογης κυβέρνησης και τα τσιράκια που τον περιστοιχίζουν ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ στην πρωτοφανή αυτή προσπάθεια κατασυκοφάντησης και μαύρης προπαγάνδας ενάντια στον ελληνικό λαό. «Τιτανικός», «χώρα διεφθαρμένων», «μαζί τα φάγαμε», «δημόσιοι υπάλληλοι» κλπ, κλπ … Πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε τέτοια σύμπλευση της ντόπιας κυβέρνησης με τους ξένους «προστάτες» ακόμα και σε φραστικό επίπεδο. 
Ούτε ο Τσολάκογλου, ούτε ο Ιωαννίδης, ούτε καν ο … Καρζάϊ στο αμερικανοκρατούμενο Αφγανιστάν δεν έχει δείξει τέτοιο ΜΙΣΟΣ απέναντι στον ίδιο του τον λαό και τέτοιο ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΓΛΥΨΙΜΟ στους επικυρίαρχους σαν αυτό που δείχνουν σε κάθε ευκαιρία ο Παπανδρέου, ο Πάγκαλος, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Ραγκούσης, η Διαμαντοπούλου … 
Οι γκαουλάϊτερς της τρόϊκας περιδιαβαίνουν τα γραφεία των υπουργών σαν να είναι τσιφλίκια τους, και οι αχυράνθρωποι κυβερνώντες ψελλίζουν δημοσίως «είναι φίλοι μας οι Γερμανοί», σαν τον Δήμο Σταρένιο σε παλιές ελληνικές ταινίες …
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που με αφορμή την τελευταία σύνοδο κορυφής έχουν καταλάβει και οι πιο δύσπιστοι ότι τα «μεγάλα κεφάλια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδιαφέρονται μόνο για την σωτηρία των τραπεζών και τα συμφέροντα των τοκογλύφων – δανειστών. Το περίφημο «κούρεμα» δεν αφορά τα «κερατιάτικα» δανεικά της ΕΕ και του ΔΝΤ, ούτε αυτά που πρόλαβαν να «ξεφορτωθούν» από πέρσι οι γερμανικές τράπεζες. Αφορά όμως τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, που αναμένεται να βαρέσουν «κανόνι» σε λίγες μέρες. 

Φίλες, φίλοι
Ήρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο «όχι», να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας.
Ο λαός δεν χρειάζεται κανέναν μεσσία, κανέναν δήθεν σωτήρα.
Η ΝΔ ετοιμάζεται να αναλάβει την διακυβέρνηση έχοντας ήδη εξαγγείλει ότι θα εφαρμόσει την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Η ηγεσία της δηλώνει άλλωστε σε κάθε ευκαιρία την απέχθειά της για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού.
Τα διάφορα δεκανίκια του αστικού πολιτικού σκηνικού, η πολυκατοικία των μνημονίων και των προθύμων, ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα και άλλοι διψούν να «συμβάλλουν» σε «λύσεις» διακομματικές ή υπερκομματικές που θα συνεχίσουν την ληστεία, την απάτη και την υποτέλεια.
Η επίσημη αριστερά δείχνει πελαγωμένη και αναξιόπιστη στα μάτια του λαού. Η ηγεσία του ΣΥΝ επιμένει σε «διεξόδους» που θα προκύψουν μέσα από τη βουλή ή μέσα από την ευρωβουλή και συντηρεί την αυταπάτη για τον ρόλο της ευρωπαϊκής ένωσης. 
Η ηγεσία του ΚΚΕ επιμένει στη λογική της ανάθεσης «διά αντιπροσώπου» του μέλλοντος αποκλειστικά στο «κόμμα», με τον λαό ψηφοφόρο και όχι πραγματικό πρωταγωνιστή, και γι’ αυτό επιμένει να φτιάχνει «μέτωπα» μόνο με τον εαυτό του αντιμετωπίζοντας εχθρικά κάθε λαϊκή κινητοποίηση που θεωρεί ότι είναι εκτός της καθοδήγησής του.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες έχουν αποδείξει ειδικά τις τελευταίες μέρες ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ. Μπορούν να οργανώνονται από τα κάτω, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, να καταρτίζουν προωθημένα πλαίσια αιτημάτων και να υποστηρίζουν προωθημένες μορφές πάλης.
Αυτό που ήδη ο λαός αρχίζει και το κάνει αποτελεσματικά σε επίπεδο μαζικού κινήματος, πρέπει να αρχίσει να το συζητά και σε επίπεδο εξουσίας. Έτσι μόνο από τη μία θα ξεπροβάλλουν και θα μαζικοποιηθούν νέες επαναστατικές – εργατικές δυνάμεις, και από την άλλη θα πιέζονται να συστρατευθούν και τμήματα των υπαρχόντων.
Με τόλμη και αποφασιστικότητα να ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ.
- Να φύγει τώρα με τις κλωτσιές η κυβέρνηση του αίσχους, της υποτέλειας, της μαύρης προπαγάνδας.
- Μονομερής απόφαση του ελληνικού λαού για διαγραφή του κρατικού χρέους και στάση πληρωμών στους διεθνείς τοκογλύφους. Μήνυμα στους λαούς όλης της ευρώπης και όλου του κόσμου να κάνουν το ίδιο. Να αγωνιστούν για τη διαγραφή όλου του χρέους όλων των χωρών, για να φύγει πάνω από τους λαούς ο βραχνάς του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
- Αποδέσμευση από την ευρωπαϊκή ένωση και το νόμισμά της.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών που είναι ήδη «αγορασμένες» από τον ελληνικό λαό με τα πάνω από 72 δις που τους έχουν δώσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου.
- Κοινωνικοποίηση όλων των εθνικής σημασίας επιχειρήσεων. Το ΑΕΠ είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού. Τέρμα τα κλεψιμέϊκα, οι βίλες και τα κότερα των επιτήδειων, η «έξοδος» των καταθέσεων. Ψωμί και δουλειά για όλους.
- Αξιοποίηση κάθε πόρου, κάθε εργατοώρας, κάθε μέσου αποκλειστικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού.
- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Είναι κοινωνικά δικαιώματα, όχι εμπορεύματα.
- Άμεση δημοκρατία. Όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις των εργασιακών χώρων, των συνοικιών, των πλατειών. Εκπρόσωποι αιρετοί και ανακλητοί ανά πάσα στιγμή με μισθό ανειδίκευτου εργάτη, με αυστηρά καθορισμένες διαχειριστικές και εκτελεστικές αρμοδιότητες. Δημοψήφισμα για κάθε σοβαρό θέμα.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, γιατί θα εμπνέεται από την αξιοπρέπεια, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ελπίδα και την προοπτική. 
Δεν είναι διατεθειμένος πλέον όμως να κάνει την παραμικρή θυσία πλέον για κανέναν κερατά, απατεώνα και εκμεταλλευτή.

Φίλες, φίλοι
Την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου ο ελληνικός λαός ΣΑΣΤΙΣΕ την υφήλιο με το έπος της Αλβανίας και της εθνικής αντίστασης. Η ήττα του φασισμού και του ναζισμού ξεκίνησε από δω, όταν όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος τρομοκρατημένος προσκυνούσε τις φαιόχρωμες ορδές.
Ήρθε η ώρα αυτός ο λαός να ξαναγράψει ιστορία, διδάσκοντας πάλι την υφήλιο αξιοπρέπεια και προοπτική.
Οι ισχυροί του χρήματος θα καταλάβουν ότι ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ» ΤΟΥΣ. 
Αντί για ζώνη απεριόριστης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και υποταγής, θα γίνει η χώρα που θα δείξει σε όλους τους λαούς τον δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης στην αρχή του 21ου αιώνα.