Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072771, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

Τετάρτη, 26 Οκτώβρη 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΣΑΡΙΔΗ
Η Γενική 48ωρη Απεργία της 19ης και 20ης Οκτώβρη και οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των απεργών σε όλη την χώρα, απ’ την Ξάνθη ως το Ηράκλειο και απ’ την Κέρκυρα ως την Σάμο, έδειξαν ότι το μαζικό, αυθόρμητο, ακηδεμόνευτο λαϊκό κίνημα συγκροτεί έναν κρίσιμο παράγοντα κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων ενάντια στις δυνάμεις «διαχείρισης» και «διαπραγμάτευσης» του κοινωνικού ζόφου, που κατά κύματα εισάγουν τα «Μνημόνια» Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που στις 19 Οκτώβρη επί τέσσερις ώρες ξεχύνονταν παράλληλα σε δέκα κεντρικές οδούς της Αθήνας με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, διατράνωσαν ένα ενωτικό και αγωνιστικό «ΟΧΙ» στην εν εξελίξει υλική και πνευματική εξαθλίωση και υποδούλωσή μας στο χρηματοπιστωτικό και πολιτικό κατεστημένο – εγχώριο και διεθνές.
Τραγική εξαίρεση αποτελούν οι συγκρούσεις μπρος στην Βουλή, την μέρα ψήφισης του «Πολυνομοσχεδίου». Στη διαδήλωση της 20/10 είχαμε νεκρό. Ο Δημήτρης Κοτσαρίδης, διαδηλωτής στο μπλοκ του ΠΑΜΕ, έπεσε νεκρός, δολοφονημένος από την κυβέρνηση. Ο βομβαρδισμός με χημικά, οι τυφλές επιθέσεις τις αστυνομίας και η γενικότερη αξιοποίηση της δράσης «ομάδων» συντέλεσαν στο θάνατο του.
Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη και οργή μας για τον χαμό ενός αγωνιστή. Αποτίουμε τιμή στον άνεργο οικοδόμο Δημήτρη Κοτσαρίδη, που έφυγε όρθιος στον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα.
Ως εργαζόμενοι που πληττόμαστε από τα βάρβαρα «μέτρα» Κυβέρνησης-Τρόικας και ενωτικά με τους συναδέλφους μας του χώρου της Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων αγωνιζόμαστε για την πλήρη ανατροπή τους, καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση με πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ εναντίον εργαζομένων, που είδαμε να λαμβάνει χώρα στην κινητοποίηση της Πέμπτης, 20/10, από «θερμόαιμους της μιας ώρας» αναμεμειγμένους ή όχι με παρακρατικούς. Το πολιτικό ζητούμενο της δολοφονικής επίθεσης της Πέμπτης είναι ότι έδωσε αφορμή για επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με χημικά, για την διάλυση του μεγάλου πλήθους των διαδηλωτών που ήθελαν να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους για να μην ψηφιστεί το τριτοκοσμικό «Πολυνομοσχέδιο» και, τελικά, για τον θάνατο ενός ανέργου διαδηλωτή.
Η συνεργασία και η ενότητα όλων των εργαζομένων με κοινούς αγώνες, απεργίες, συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Τρόικας, είναι περισσότερο απαραίτητες παρά ποτέ. Το αίμα, τα σπασμένα τζάμια και πεζοδρόμια, οι μαύροι καπνοί του διημέρου, οι λάμψεις κρανών και μαρμάρων, δεν είναι ικανές να λεκιάσουν τις τρεις φωτεινές λέξεις, που ο ελληνικός λαός περήφανα αποτύπωσε με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του, του διημέρου 19-20 Οκτώβρη:  Ενωμένους μας φοβούνται!
Χαιρετίζουμε, τέλος, την επιτυχημένη κοινή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, το ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, το Ψυχαργώς, που την Παρασκευή, 21 Οκτώβρη, στην Θεσσαλονίκη, σχημάτισαν μια περήφανη «ανθρώπινη αλυσίδα» απέναντι στις πολιτικές των «Μνημονίων» του εξανδραποδισμού. Οι αγώνες για την προστασία του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης σε δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, πρόληψης και απεξάρτησης βρίσκονται πια αποκλειστικά στα χέρια των εργαζομένων και της κοινωνίας.   

Το Δ.Σ. του Σωματείου