Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σιγά μη τους ξέφευγε….(Για την αποζημίωση της εργασίας κατά τη νυχτερινή υπηρεσία και κατά τις αργίες στα Νοσοκομεία)


Σιγά μη τους ξέφευγε….

Θυμάμαι πριν ένα περίπου χρόνο  κάποιους της ΠΟΕΔΗΝ που γύριζαν στα Νοσοκομεία και υπερθεμάτιζαν υπέρ του νέου μισθολογίου «που θα έλθει και θα φέρει και αυξήσεις στους υγειονομικούς»!

Εμείς θεωρούμασταν γραφικοί όταν τους λέγαμε ότι θα είναι σφαγείο μισθών.

Μετά όταν οι κυβερνητικοί παράγοντες διέρρεαν στα ΜΜΕ ότι με το νέο μισθολόγιο  θα υπάρξει μαζική περικοπή μισθών , τα ίδια παπαγαλάκια της ΠΟΕΔΗΝ  προσάρμοσαν την προπαγάνδα τους καθησυχάζοντας τους υγειονομικούς  λέγοντας ότι δεν θα αγγίξει τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. 
Και ήλθε το μισθολόγιο –βαθμολόγιο ως νομοσχέδιο στη Βουλή και καρατομεί τους μισθούς των εργαζομένων και στα νοσοκομεία. 

Και χάθηκαν τα παπαγαλάκια…

Και έμεινε η πίκρα και η αγανάκτηση σε αυτούς τους ολίγους που ακόμα τους πίστευαν.

Αυταπάτες όμως δημιουργήθηκαν αρχικά και σε ορισμένους εργαζόμενους στα νοσοκομεία  και ΚΥ -κυρίως αυτούς που εργάζονται σε κυκλικά ωράρια και τις Κυριακές και αργίες - επειδή η κυβερνητική προπαγάνδα διαλαλούσε urbi et  orbi ότι θα υπάρχει αύξηση στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων, άρα θα υπάρχει  κάποια αύξηση του ωρομισθίου και της αποζημίωσης  για εργασία τις νύχτες, Κυριακές και αργίες..

Αμ  πώς!!!

Για όλα έχει μεριμνήσει η …αξιαγάπητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!!!

Έτσι ενώ μέχρι τώρα το ωρομίσθιο υπολογιζόταν ως το 1/220 του βασικού μισθού , με το πολυνομοσχέδιο προτείνεται να πάει στο 1/280 του βασικού μισθού !!!
Και έτσι …διαλύθηκαν  οι  όποιες αυταπάτες.

Και για  να μη μείνουν  αυταπάτες και στους μελλοντικά συνταξιοδοτούμενους , ότι δηλαδή θα αυξηθεί κατά τι ο συντάξιμος μισθός τους, ας περιμένουν  οσονούπω και μια …μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης.

ΥΓ:Παρεμπιπτόντως εκείνα τα δεδουλευμένα, που χρωστάνε στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας από το Μάη, θα πάνε υπέρ ενίσχυσης των ....αναξιοπαθούντων τραπεζιτών;