Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αγωνιστική Προοπτική Δασκάλων -Νηπιαγωγών Βόνιτσας: 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ

19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΟΛΑ
Ο Μίλτον Φρίντμαν, ο γκουρού του καπιταλισμού της καταστροφής, και «θέσφατο»  των απανταχού κερδοσκόπων και των τυχοδιωκτών πολιτικών, διακήρυττε σε όλους τους τόνους : «..κάθε κρατική  παρέμβαση στην παιδεία και την υγεία  είναι άδικη για την ελεύθερη αγορά..».
Με λίγα λόγια καταστρέψτε οτιδήποτε αφορά επιλογή κρατικής πρόνοιας.
    Με απίστευτη αγριότητα η κυβέρνηση των δανειστών, της τρόικας, του κεφαλαίου συνεχίζει το βάρβαρο και προσχεδιασμένο έργο της κοινωνικής καταστροφής. Ξεζουμίζουν αδίστακτα εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τις τράπεζες και τους δανειστές. Η άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος.
    Η αισχρή εφεύρεση της «εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης» θα προσθέσει στην τεράστια ανεργία τους χιλιάδες απολυμένους του δημοσίου και θα την εκτινάξει σε ασύλληπτα ύψη. Μετατρέπουν και τα τελευταία απομεινάρια κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού και υπηρεσίας σε εμπόρευμα (υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση, μεταφορές, ρεύμα, νερό), ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, φέρνουν νέα φορομπηξία.
νέο “ενιαίο” μισθολόγιο-βαθμολόγιο = α τ ο μ ι κ ό ς  μ ι σ θ ό ς
   Το νέο “ενιαίο” μισθολόγιο-βαθμολόγιο χρησιμοποιείται ως εργαλείο μείωσης μισθών, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχησης των εργαζομένων. Στόχος του είναι η “συμμόρφωση-αποδοτικότητα” κάθε κρατικού πλέον υπαλλήλου στην επίτευξη των πολιτικών στόχων, όπως θα καθορίζονται κάθε φορά από την εκάστοτε ηγεσία, με κατάληξη στη διαμόρφωση διαφορετικών ατομικών μισθών για τον καθένα μας.  Για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη περνάς μέσω της αξιολόγησης δια πυρός και σιδήρου και ενδέχεται να μένεις και στάσιμος. Αυτό που προτείνεται δεν είναι «ενιαίο»̇· είναι εκατοντάδες διαφορετικά «ενιαία»∙  είναι α τ ο μ ι κ ό ς  μ ι σ θ ό ς.
«Πρώτα σε μεταθέτουν και μετά σε απολύουν»
   Με τα άρθρα 33 έως 35 του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την «εργασιακή εφεδρεία» στο δημόσιο τομέα η κυβέρνηση: 1) καταργεί κάθε κενή οργανική θέση και δεν την αναπληρώνει, 2) καταργεί κάθε οργανική θέση όσων υπαλλήλων θέτει  σε εργασιακή εφεδρεία-απόλυση και 3) από 1.1.2012 αξιολογεί κάθε οργανική μονάδα του δημοσίου και το προσωπικό της με αξιολογητές εξωτερικούς συμβούλους, αναδιαρθρώνει τις υπηρεσίες με νέα οργανογράμματα και μετακινεί, μεταθέτει και απολύει το πλεονάζον προσωπικό των υπηρεσιών.
   Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τα σχέδιά τους, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις κοινωνικές μας ανάγκες. Με ταξική ενότητα και συντονισμό των συλλόγων-σωματείων-επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, με καταλήψεις και διαδηλώσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων για μετακινήσεις και απολύσεις, με το μπλοκάρισμά τους. Με διαγραφή από τους συλλόγους κάθε στελέχους εκπαίδευσης που θα υπογράψει απολύσεις ή θα προβεί σε ανάλογες ενέργειες για να πραγματοποιηθούν αυτές.
ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Θα Υπερασπιστούμε τις Ζωές μας, την Εργασία μας, τη δημόσια περιουσία, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ την ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ, τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τη ΧΩΡΑ ΤΟΥ

Α.Π.Π.Ε.Π