Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συναίνεση και στην ιδιωτικοποίηση


Αν κάποιος μελετήσει τα πρακτικά της πρώτης μέρας από   τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις», θα καταλάβει ότι στις προθέσεις  ιδιωτικοποίησης –εμπορευματοποίησης των δομών και υπηρεσιών υγείας που παρείχε  και παρέχει μέχρι στιγμής το Δημόσιο , υπάρχει μια δικομματική (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ) συναίνεση.

Αυτό φάνηκε χθες  καθώς  ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Α. Γιαννόπουλος υπερθεμάτισε ακόμα και υπέρ της παραχώρησης των δομών κοινωνικής φροντίδας και αποκατάστασης στον ιδιωτικό επιχειρηματικό κεφάλαιο.
Ενώ από αρκετούς βουλευτές  και των δυο κομμάτων  διαφάνηκε η πρόθεση να υποστηρίξουν την είσοδο των ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ στα δημόσια νοσοκομεία όχι μόνο στο πλαίσιο της  «ολοήμερης λειτουργίας»  , αλλά    και για τη κάλυψη αναγκών εφημέρευσης,  σε μέρη που δεν υπάρχουν ΕΣΥίτες γιατροί ή δεν επαρκούν αυτοί(απλά οι ενστασεις τους ήταν στο πώς θα κρίνεται η επιστημονική επάρκεια των  ΕΟΠΥΥιτών ιδιωτών γιατρών).
Ακόμα ποιο "προωθημένοι" ορισμένοι βουλευτές και των δυο κομμάτων (στο όνομα της «ίσης μεταχείρισης» με τους πανεπιστημιακούς , στρατιωτικούς και τους ΕΟΠΠΥιτες γιατρούς), έθεσαν ζήτημα να δοθεί η δυνατότητα στους ΕΣΥίτες γιατρούς να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο και να μπορούν  να απασχοληθούν και στον  ιδιωτικό τομέα!!!