Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Στους "αγανακτισμένους" προσχώρησαν οι βιομήχανοι...


Πριν λίγο καιρό αναρτήσαμε ένα δημοσίευμα με χιουμοριστική διάθεση. ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
Πού να ξέραμε ότι τελικά …


Μάθαμε λοιπόν από την «Ναυτεμπορική»…
Ότι:

Απογοήτευση και αγανάκτηση για την ακολουθούμενη φορολογική πολιτική εκφράζει ο  Σύνδεσμός  Ελληνικών Βιομηχανιών σε υπόμνημά του προς το οικονομικό επιτελείο!
Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ εκτιμά ότι τα τελευταία εισπρακτικά μέτρα δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα γιατί η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων έχει εξαντληθεί!!! 
Υπογραμμίζει ότι η κατανόηση και ανοχή που έδειξε ο επιχειρηματικός κόσμος στις αρχές της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η κρίση της χώρας έχει πλέον εξατμισθεί.
Διαμαρτύρονται  μάλιστα οι βιομήχανοι και  για τη δημοσιοποίηση της λίστας των μεγάλων οφειλετών, που γίνεται όπως ισχυρίζονται   «χωρίς σχόλια για την υπόσταση των οφειλετών, για την φύση της οφειλής, τυχόν δικαστική διένεξη κ.λπ».
 «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι κακόπιστοι φορολογούμενοι να αντιλαμβάνονται πλήρως τις αδυναμίες του συστήματος, και οι καλόπιστοι φορολογούμενοι να απελπίζονται ότι υπάρχει ελπίδα να μοιραστούν τα βάρη με αυτούς που σήμερα δεν πληρώνουν, ως οφείλουν».

Από ότι καταλάβατε, σύμφωνα με το ΣΕΒ καλόπιστοι φορολογούμενοι είναι οι Βιομήχανοι και κακόπιστοι αυτοί που δεν πληρώνουν τα… χαράτσια! 


Παράλληλα οι βιομήχανοι προσπαθούν να  φέρουν σε αντιπαράθεση τους απολυόμενους του δημοσίου με τους απολυόμενους του ιδιωτικού τομέα (αυτούς που οι ίδιοι απολύουν για να μη χάσουν  κάτι από τα κέρδη τους)!!
!Γι αυτό αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ότι είναι ανήθικο να ξεσηκώνεται ο πολιτικός κόσμος για την εργασιακή εφεδρεία όταν οι 400.000 καινούργιοι άνεργοι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα καθώς «διχάζεται έτσι η Ελλάδα στους προνομιούχους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και στους αναλώσιμους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι  οι Έλληνες Βιομήχανοι εκτός από εκμεταλλευτές  των δυνάμεων  της εργασίας, από την οποία έχουν συσσωρεύσει απίστευτα κέρδη, κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού  και σε offshore  εταιρείες(για το φόβο των Ιουδαίων), ήταν και …παράσιτα.
Λαμόγια που έπαιρναν δις  ευρώ  δανεικά και αγύριστα ως επιδοτήσεις  από το κράτος
Που τους χάριζε το καπιταλιστικό κράτος δισ ευρώ με τεράστιες φοροαπαλλαγές,  που συνέβαλαν στην διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων του και των δημόσιων χρεών

Τώρα μαθαίνουμε ότι είναι και  «αγανακτισμένοι»!!!

Ραντεβού  λοιπόν… σύντροφοι βιομήχανοι στις πλατείες και στη Γενική Απεργία της  19ης Οκτώβρη κάτω από τα πανό των «Ειλικρινών Βιομήχανων»

Και μη χειρότερα…